Canal Ajuntament

Blanes. Visita matinal dels Reis d’Orient a les residències de Gent Gran de Blanes

Avui diumenge, vigília de Reis, l’activitat de Ses Majestats a Blanes s’ha encetat a les 10 del matí, amb una tradició que els darrers anys ha anat prenent encara més força que abans. Els grans protagonistes de la primera part de la intensa jornada que els espera aquest 5 de gener a Melcior, Gaspar i Baltasar han estat la gent gran de Blanes. Els il·lustres visitants han anat a diversos centres geriàtrics, on han repartit regals, caramels i, sobretot, l’escalf humà tant apreciat per les i els residents.

Els han estat acompanyant durant tot el recorregut l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com regidors i regidores del consistori, que tampoc s’han volgut perdre aquesta tradició que organitza la Comissió de Reis de l’Àrea de Cultura i Festes del consistori, amb el suport de diversos voluntaris i voluntàries. La gent gran ha compartit la màgica ocasió amb familiars –sobretot infants- que han estat amb ells i elles en aquest dia tan especial.

Melcior, Gaspar i Baltasar han visitat tres centres, començant per la Residència Sant Oleguer, al barri de Can Borell. Després han continuat a l’Hospital-Asil Sant Jaume, a tocar del centre de la vila, i finalment han tancat el recorregut a la Residència La Vostra Llar, al barri d’Els Pins. Per traslladar-s’hi de manera més ràpida, s’ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra, que els han escortat en tot moment.

Els Reis d’Orient reparteixen els primers regals a la gent gran

En tots tres centres de residències geriàtriques s’han repartit els primers regals per a la gent gran, acompanyats de caramels sense gluten, aptes per celíacs. Són els mateixos que es llençaran aquesta tarda durant la Cavalcada de Reis, amb una previsió que se’n reparteixi prop d’una tona. Recíprocament, Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut l’alegria i l’agraïment de tots aquells i aquelles que un dia també van ser infants.

Un dels indrets on la visita s’ha allargat més temps és a l’Hospital-Asil Sant Jaume, l’única de les tres residències on aquest costum es manté des de fa dècades. La tradició marca que, abans de passar una estona amb els asilats, ses majestats saluden el nen Jesús que presideix la capella. Membres del Patronat de l’Hospital-Asil i el personal han donat la benvinguda a la comitiva, i després els reis han anat lliurant regals, caramels i somriures.

Per últim, cap a quarts d’una del migdia, els reis s’han retirat a descansar per recuperar forces de cara a aquesta tarda, quan es farà l’espectacular i multitudinària Cavalcada de Reis. Enguany inclou un reguitzell de novetats, començant per l’horari d’arribada i arrencada de la Cavalcada: Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en vaixell al Port de Blanes a les 6 de la tarda.

Tot seguit, pujaran a les carrosses que els estaran esperant i començarà la Cavalcada 2020, que farà el mateix recorregut que els anys anteriors, llevat del lloc on finalitzarà: la Plaça dels Dies Feiners. L’activitat continuarà al balcó de l’Ajuntament de Blanes que dóna a la Plaça dels Dies Feiners, la part posterior de l’edifici, on hi ha el Pessebre Monumental,

Des d’aquest balcó, l’alcalde rebrà la clau de la ciutat de mans d’un anxaneta de la Colla Castellers dels Maduixots de l’Alt Maresme, i al seu temps la lliurarà als tres reis, que llavors faran l’acostumada pluja de caramels des d’aquest mateix balcó. Finalment, l’activitat finalitzarà amb la recollida de cartes que faran personalment Melcior, Gaspar i Baltasar des dels trons instal·lats a la Plaça dels Dies Feiners. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version