Canal Ajuntament

Blanes. El pressupost de Blanes 2020 preveu destinar 3’35 M€ en inversions, incloent la renovació de la Zona Turística

La sessió plenària del mes de desembre, celebrada avui dijous per l’Ajuntament de Blanes, incloïa com a punt més destacat a l’ordre del dia la presentació dels pressupostos pel 2020, els primers del nou equip de govern format per ERC i BECP. Finalment, però, s’han quedat sobre la taula sense aprovar, perquè la oposició en bloc hi ha votat en contra -11 vots- després d’intenses setmanes de reunions prèvies amb PSC, JxB i C’s.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha lamentat que, malgrat els esforços esmerçats per l’equip de govern per arribar a una entesa, cap dels altres grups municipals hagi plantejat un argument prou sòlid que justifiqui el seu vot en contra: “Dóna la impressió que, haguéssim presentat el què haguéssim presentat, ja tenien presa d’antuvi la seva decisió de votar-hi en contra, singularment després d’haver incorporat a la proposta pressupostària totes aquelles partides i projectes que tant PSC com Junts per Blanes ens han ajudat a posar de manifest”.

D’altra banda, també ha explicat: “Tot i així, ells mateixos han supeditat el seu vot a la incorporació a un nou equip de govern o a nous condicionants pressupostaris que, fins avui, no havien estat objecte de debat”. Malgrat tot, el batlle també ha avançat: “Seguirem treballant a partir de demà mateix per intentar trobar el recolzament necessari. Perquè estem convençuts que són uns pressupostos que faran que Blanes continuï donant el tomb en positiu, que ja ha començat a donar els seus primers fruits, però que és necessari fiançar amb nous projectes’.

Un pressupost de 52’89 M€ que preveu 3’35 M€ d’inversions

El regidor d’Hisenda, Carlos Garzón, ha destacat durant la sessió plenària d’avui les principals característiques del Pressupost 2020, que puja a 52’89 M€, més de 4 M€ de diferència respecte el de l’actual 2019. D’aquest total, 3’35 M€ estan destinats a inversions, d’entre les quals la més destacada és d’1 M€, per a un projecte del qual se’n porta parlant fa molt de temps.

Es tracta de la renovació d’una de les artèries principals de la Zona Turística: l’Avinguda Vila de Madrid, força malmès des de fa anys. El milió d’euros que s’hi volen destinar són per a la redacció dels treballs, així com per a les primeres actuacions en obra de superfície que pretén rentar-li la cara a un dels principals vials de la Zona Turística dels Pins.

Les inversions inclouen dos altres projectes dels quals també fa temps que se’n parla. Un d’ells és el futur edifici que ha d’allotjar la Prefectura de la Policia Local i de Protecció Civil de Blanes, així com d’altres serveis de seguretat i vigilància a la via pública. El nou equipament estarà situat al Pla Parcial Costa Brava, davant de l’Escola Sa Forcanera, i a tocar de la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Té consignada una dotació de 250.000 € per fer els treballs preliminars, estudis i projectes.

L’altre projecte és l’esperada Piscina Municipal, que ja compta amb un pressupost assignat global de 4’75 M€ a executar en properes anualitats. S’espera que pugui començar a prendre forma durant el 2020 a través de l’assignació de 200.000 € per als treballs preliminars de redacció del projecte. L’equipament formava part del projecte original de la Ciutat Esportiva Blanes, i es va haver de descartar per l’encariment que va anar suposant la infraestructura.

També se n’han previst 250.000 € per a d’altres dues instal·lacions esportives. La quantitat més elevada, amb 200.000 €, són per fer una pista polivalent proveïda de sostre i un vestuari. Els 50.000 € restants es destinaran al projecte i treballs preliminars per a un nou camp de futbol. Les respectives ubicacions, encara per determinar, han d’ajudar a complementar les actuals instal·lacions esportives ja existents a la ciutat.

Una altra destacada inversió són els 795.000 € per fer dues noves infraestructures al barri de Valldolig: 317.000 € són per a la renovació del clavegueram, 300.000 € per a obres no hidràuliques, i 178.000 € per a les conduccions d’aigua potable. Altres inversions són per a la protecció i millora del medi ambient, amb l’assignació de 350.000 € per a redactar i executar projectes de millora d’edificis de titularitat municipal. L’objectiu és que s’hi puguin implantar energies renovables i processos que optimitzin el seu ús més eficient.
Inversions més destacades Pressupost Municipal 2020 Import Avinguda Vila de Madrid (Zona Turística): Treballs preliminars i obra de superfície   1.000.000 € Campanya d’Asfaltat Vies Públiques i altres reposicions      370.000 € Noves Infraestructures i millores al Barri de Valldolig      795.000 € Nou edifici Prefectura Policia Local i Protecció Civil: Treballs preliminars, estudis i projectes
     250.000 € Nova Instal·lació Esportiva amb sostre i vestuari      200.000 € Nou Camp de Futbol: projecte i treballs preliminars        50.000 € Piscina Municipal: treballs preliminars, estudis i projectes      200.000 € Protecció i Millora Medi Ambient: redacció i execució projectes de millora edificis municipals per implantar energies renovables
     350.000 € Accessos i aparcament Hospital Comarcal de Blanes: treballs preliminars
     100.000 € Adequació accés al Cementiri Carrer Santa Cecília i adequació aparcament lateral
       40.000 € Modernització de l’Administració Electrònica i Processos Tecnologies i Sistemes d’Informació Geogràfica
       95.000 €

Augment de partides en Acció Social, Turisme i Promoció de la Ciutat

A l’hora de descriure les línies generals dels comptes pel 2020, el regidor Carlos Garzón destaca “Són uns pressupostos que busquen d’una banda dinamitzar la ciutat i endegar projectes i millores llargament esperats, i de l’altra donar servei i atenció a les parts més desfavorides de la població, a través de Serveis Socials’. Per això, en el capítol de despeses corrents de béns i serveis, s’han augmentat les partides en aquests dos principals fronts.

Un d’ells són diferents serveis i atencions incloses en l’Àrea d’Acció Social, a la qual s’han assignat 805.000 €, un 10% més que en l’anterior pressupost. L’altra és Promoció de la Ciutat i Turisme, amb una partida que suma 820.000 €. Seguint l’objectiu de contribuir a la dinamització de la vila, també s’ha augmentat la dotació de l’Àrea de Cultura i Festes, que compta amb prop de 100.000 € més de pressupost, principalment per a la commemoració dels 50 anys del Concurs Internacional de Focs d’Artifici que se celebren durant el 2020.

En un altre ordre de qüestions, pel que fa als ingressos, al haver una previsió d’augment respecte l’anterior anualitat, permetrà a l’Ajuntament de Blanes poder tenir un fons de contingència més gran per afrontar possibles impagaments. Aquest 2019 és d’1’07 M€, mentre que al 2020 la previsió és d’1’35 M€, la qual cosa significa un increment del 25’18 %. 

1576809339Regidor Hisenda exposa Pressupostos 2.jpg

1576809339Vots a Favor Pressupostos 1.jpg
1576809339Vots en Contra Pressupostos 1.jpg
1576809339Avinguda Vila de Madrid 8.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version