Canal Ajuntament

Platja d'Aro. 61è Pessebre Vivent de Castell d’Aro

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro (pdf) es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 61a edició (es va començar a escenificar l’any 1959), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi. Es representa les jornades del 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre  i l’1 de gener (19 h) en una única sessió. La representació s’estén pel nucli històric (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig que enguany estrena, en part, un nou itinerari per fer-lo més dinàmic (web).

Entrada general 5 euros i infantil de 4 a 11 anys 3 euros (gratuït per a infants fins a 3 anys o amb el carnet del Club Super3) i també es pot adquirir anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat. Amb el tiquet s’aconsegueix també un val de 3 euros de descompte per a la Pista de Gel de Platja d’Aro, instal·lada fins al 6 de gener a la Plaça dels Estanys. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa d’Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament. Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu. Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia és la representació d’escenes basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Altres propostes configuren el programa d’activitats nadalenques al municipi (pdf) són: Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar un Kia Stonic -pdf- (fins al 4 de gener 12 h); Pista de Gel a la Plaça dels Estanys -web- (fins al 6 de gener); Túnel de llum amb espectacle musical al carrer Miramar de Platja d’Aro (fins al 6 de gener), exposició del 40è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro -pdf- (del 22 de desembre al 6 de gener), Parc Infantil El Mar dels Nens al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro -pdf- (del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener) o Campament Reial i Cavalcades dels Reis de l’Orient -pdf- (diumenge 5 de de gener).


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version