Canal Ajuntament

Banyoles. La Fira de Sant Martirià de Banyoles tanca la 41a edició amb un bon balanç de visitants

 

La 41a edició de la Fira de Sant Martirià va tancar ahir al vespre les portes amb un bon balanç de visitants, especialment en la jornada d’ahir diumenge. La Fira es va tornar a convertir en una cita imprescindible per als amants del món del cavall i de les races autòctones, però reivindicant-se a la vegada com una fira àmplia i diversa.

La Fira de Sant Martirià va tornar a reunir durant tot el cap de setmana els millors exemplars de bestiar rossam provinents de la comarca i d’arreu de Catalunya i s’hi han exposat les principals races autòctones catalanes. Entre les novetats d’aquesta edició, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, ha destacat la participació, per primera vegada, d’exemplars de la vaca de l’Albera, les carreres de ponis amb salts o un espai destinat a les llavors i plantes tradicionals.

Pel que fa als espectacles eqüestres, han tingut molt bona acollida per part del públic visitant i a la pista central s’hi han pogut veure artistes de gran prestigi amb números de qualitat, innovador i sorprenents, amb la participació d’artista com Florin Cristinel Harabor, especialista en el volteig cosac i la posta hongaresa o la participació de l’artista amateur del Pla de l’Estany Inti Schenkel, especialista en doma en llibertat.

Durant tot el cap de setmana, s’ha ofert també una àmplia programació destinada a tots els públics des de concursos morfològics, de carrusels o de salt, així com la Fira del Dibuix i la Pintura, el Mercat d’Artesania, amb més d’un centenar de parades, exhibicions de diferents disciplines eqüestres, la mostra de tractors i d’eines antigues del camp o la demostració de farratge i forja.

Anna Tarafa ha fet un balanç molt positiu de la Fira remarcant que “el temps ens ha acompanyat tot el cap de setmana i això ha fet que, a diferència de l’any passat quan per la pluja es va haver de suspendre la fira, l’afluència de visitants hagi estat constant durant tot el cap de setmana, especialment ahir diumenge al matí quan la Fira es va omplir de gom a gom”.

Pel que fa al Firestany, la regidora de Promoció Econòmica ha fet una valoració també positiva del desenvolupament de la fira, que ha comptat amb un total de 55 expositors, principalment d’empreses, establiments i entitats del Pla de l’Estany. Tarafa ha destacat que “aquest any s’ha volgut potenciar per dinamitzar el teixit empresarial del territori” i ha remarcat que “aquells estands que han programat activitats de dinamització han tingut una major afluència de visitants, principalment entitats com el Club Banyoles Slot o l’entitat Limnos o el tast de productes locals que ha organitzat el Consell Comarcal del Pla de l’Estany”.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version