Canal Ajuntament

Blanes. Nou èxit de públic i participació a la ‘III Fira de Tardor’ de Blanes 2019

El balanç de la ‘III Fira de Tardor’, que s’ha estat celebrant a Blanes de l’1 al 3 de novembre, és el més positiu de totes les edicions celebrades fins ara coincidint amb aquestes dates. Així coincideixen en assenyalar-ho des de la organització, l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, i els firaires que regentaven les parades.

Al llarg d’aquests tres darrers dies el regalim de visitants ha estat constant al Passeig de Dintre, on s’ha instal·lat el mercat amb les parades d’artesans. Durant les tres jornades el flux de públic ha estat constant, des del primer dia en què coincidia amb la jornada festiva de l’1 de novembre, fins ahir diumenge, en què ni la pluja puntual que va caure al migdia, va fer espantar als visitants.

L’eix central de la ‘III Fira de Tardor’ han estat les 25 parades amb productes artesans instal·lades al Passeig de Dintre, amb articles originals i diferents al què se sol trobar en establiments comercials. A banda dels productes gastronòmics, força concorreguts, també hi havia joguines, objectes de regal, playmobils, bijuteria, objectes de bellesa, capses de fusta i un ample ventall de possibilitats per firar-se.

Especialment atractiu ha estat una vegada més el forn de llenya on s’han cuinat diverses modalitats de pa amb atractius ingredients. Un altre producte gastronòmic ‘estrella’, sobretot tenint en compte l’època de l’any en què ens trobem, han estat les castanyes i moniatos, recent cuinades, una parada davant de la qual s’hi ha format aquests dies llargues cues de clients.

Èxit de les ‘cadiretes voladores’ i altres activitats complementàries

Pel que fa a les activitats complementàries, en aquesta nova edició la principal  novetat ha estat també la que ha registrat un major èxit de públic. En la línia de l’augment de la consciencia mediambiental que hi ha entre la ciutadania a nivell global, es va oferir la versió ecològica del conegut carrousel o tiovivo, en la seva concepció de les clàssiques cadiretes voladores que hi ha a moltes fires.

Són ‘cadiretes voladores ecològiques’ per dos motius. El principal és que no estan motoritzades amb corrent elèctric, sinó que és l’acció de l’home qui les mou, amb una maneta com les que es feien servir a principis del segle XX per accionar els motors dels cotxes. L’altra raó és que les cadiretes estan fabricades amb material reciclat, 100% ecològic.

La resta d’activitats complementàries, que tenien com a principal públic objectiu la canalla, també han experimentat llargues cues de pacients pares i mares, amics i familiars que els acompanyaven. Així, hi havia dos Tallers de Maquillatge, així com Tallers de Manualitats, i una secció de Jocs Tradicionals, on hi havia un ample ventall de joguines i activitats fetes amb fusta.

Particularment celebrada, com ja sol ser habitual, ha estat la sessió de Conta-Contes amb Música. Un bon grapat d’espectadors i espectadores es va aplegar al voltant de la fantàstica narració de l’Eva Rondallaire, que va tornar a fer les delícies tant per part de la mainada com dels seus pares i mares, que també van ser protagonistes al llarg de la narració.

Els personatges itinerants que van amanir l’activitat de la fira amb les seves passejades entre les parades, també van atraure l’atenció de tothom. Al matí s’hi va poder veure el simpàtic ‘Drac Serafí’, i a la tarda-vespre l’espectacular ‘Llumillum’, una mena de libèl·lula gegant amb llum incorporada que refulgia en la foscor.

Per últim, també cal destacar l’atractiu afegit que una vegada més han significat els dos Photocalls, així com l’efectista decoració que ha lluït la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. Un altre complement també han estat diversos establiments comercials que han decorat els seus aparadors amb motius de Tots Sants i la Castanyada. 

1572881733Fira de Tardor - Tarda-Nit (30).JPG
1572881733Fira de Tardor - Tarda-Nit (61).JPG
1572881734Fira de Tardor - Tarda-Nit (11).JPG
1572881734Personatge Itinerant Llumillum (6).JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version