Canal Ajuntament

Blanes. 11 restaurants de Blanes aposten per la cuina marinera amb el ‘Mes del Suquet de Peix’ de l’1 al 31 d’octubre

Blanes acull aquest mes d’octubre el ‘Mes del Suquet de Peix’, unes Jornades Gastronòmiques hereves de les que durant molts anys s’havien estat celebrant en aquest municipi. El ‘Mes del Suquet de Peix’ està impulsat per l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors, així com de diverses empreses i institucions tant del municipi com del territori gironí, entre ells el Patronat Costa Brava Girona, Enogastronomia Costa Brava Pirineu de Girona.

En aquesta nova edició participen un total d’11 restaurants d’arreu de la vila on comença la Costa Brava, que reivindica així la seva vocació marinera ancestral, aquest cop en el vessant de la gastronomia. D’aquesta manera, amb la celebració del ‘Mes del Suquet de Peix’ es tanca el cicle de les Tres Jornades Gastronòmiques que es fan actualment a Blanes.

Les primeres es van fer a l’abril, amb el ‘Mes del Peix Blau’; les segones al maig amb el ‘Mes de la Gamba’; i ara, a l’octubre, arriba el torn del ‘Mes del Suquet de Peix’. Les arrels marineres que han nodrit al llarg dels segles creacions literàries, musicals i teatrals, han propiciat exquisideses gastronòmiques que han esdevingut en un excel·lent motiu per promocionar els productes ‘kilòmetre zero’, un dels bens més preuats.

Blanes, amb una activitat pesquera molt important, ha recollit al llarg de la seva història una rica diversitat gastronòmica, però sense que arribés a arrelar mai en un únic plat típic. Gran part d’aquesta gastronomia ha arribat tradicionalment a través dels menjars que es feien els pescadors quan anaven a pescar, amb fogonets de carbó, reunits a la popa del vaixell.

Ara bé, un dels plats que ha arrelat més en la tradició gastronòmica marinera de Blanes és el del Suquet de Peix, on cadascú l’elabora de manera diferent, al seu gust, però amb un denominador comú. Ha d’haver-hi sempre una bona picada, ja sigui picada o fregida, on la variació del peix fa que aquest guisat surti diferent a cada casa, a cada fogó. Els pescadors elaboraven el plat amb el peix que pescaven al dia, afegint-hi la picada.

El ‘Mes del Suquet de Peix’ es pot degustar en 11 restaurants de Blanes

En aquesta nova edició del 2019 de les jornades del ‘Mes del Suquet de Peix’ de Blanes es compta amb la participació d’un total d’11 restaurants, que ofereixen una gran varietat d’opcions. Els preus dels menús complets també abasten un ample ventall, ja que van des dels 25 € el més barat fins als 49 € el més car. També hi ha establiments que ofereixen plats cuinats amb Suquet de Peix de manera unitària, formant part de la carta a l’abast dels clients.

A banda de les varietats de peix, hi ha un llarg llistat de productes blanencs per afegir en la confecció del menú: des de D.O. mongeta del ganxet de Blanes de la Conca de la Tordera fins les Carboneres de Ca l’Orench, passant per la mel del Jardí Botànic Marimurtra, així com fruita i verdura fresques de l’hora de Blanes. També hi ha el Vi Blanc de Vela de Cal Correu; els dos caves de Blanes: Laviret i Ses Vernes; i les dues cerveses artesanes locals, Cervesa Marina i Cervesa Popaire.

Els 11 restaurants que participen i un record pel cuiner Toni Múrcia

Els 11 establiments de restauració i els respectius xefs que participen  en l’actual edició 2019 del ‘Mes del Suquet de Peix’ són: Arrosseria Las Salinas (Isabel Alves i Bladimir Gori); El Racó Blau (Elias Soultani); Can Borell (Manel Vegas); Celler Sant Antoni (Giovanni); Decler (l’equip del restaurant); Kiku (kiku); La Balma (Toni Marín); L’Hivernacle (Ewdys Luna); Sa Malica – Can Ton (Josep Porcel); Lounge & Restaurant Club de Vela Blanes (Òscar Vilà i Guillem Gallego); i El Port Pesquer (equip del restaurant).

El tríptic que s’ha editat amb motiu del ‘Mes del Suquet de Peix’ recull tota la informació necessària sobre el cicle culinari. Ho fa amb un regal afegit; els qui són uns manetes a la cuina, poden preparar-se un autèntic plat de cuina amb la recepta del xef de cuina Toni Múrcia que s’hi inclou al tríptic: ‘Suquet d’Anxoves’. Es tracta d’un homenatge que es fa en memòria d’aquest mestre de la cuina marinera que durant molts anys va col·laborar amb les jornades gastronòmiques. 

1570616378Jornades Suquet de Peix (1).jpg
1570616378Jornades Suquet de Peix (3).jpg
1570616378Jornades Suquet de Peix (8).jpg
1570616378Jornades Suquet de Peix (10).jpg
1570616378Jornades Suquet de Peix (7).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version