Canal Ajuntament

Blanes. 400 escolars de Blanes es consciencien sobre pesca sostenible i residus a la Confraria de Pescadors

El matí d’avui dimecres ha començat la primera de les tres jornades de tallers pràctics que s’estan allotjant aquesta setmana a la Confraria de Pescadors. Es tracta d’una activitat organitzada pel GALP, Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, entitat que aglutina a confraries, ajuntaments i altres agents del litoral gironí que formen part del seu territori.

En aquest cas, els tallers són una eina pedagògica i lúdica per donar a conèixer al públic familiar i a les escoles els diferents arts de pesca, la pesca sostenible i la problemàtica dels residus i plàstics al mar. Durant la sessió d’avui, que ha coincidit amb una reunió a la llotja, s’han acostat per interessar-se pel seu contingut tant l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, com el patró major, Eusebi Esgleas.

400 alumnes de Blanes assisteixen als tallers de pesca sostenible i residus

La jornada d’aquest dimecres ha comptat amb la participació d’alumnes del CEIP Joaquim Ruyra, i durant els dos propers dies també ho faran nois i noies del CEIP Napoleó Sliva, de l’Escola Sa Forcanera i del Col·legi Santa Maria. En total, seran 400 els escolars que hauran assistit a la iniciativa allotjada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Blanes

L’activitat està estructurada en quatre tallers, cadascun amb temàtiques diferenciades, però relacionades entre sí. El primer ajuda als nois i noies a descobrir els principals arts de pesca i com es pot tendir cap a una pesca més sostenible. El segon taller identifica les espècies que reben més pressió per la pesca i quins aspectes s’han de tenir en compte quan es va a comprar, així com la cadena tròfica.

Un altre dels tallers avalua les causes i conseqüències de la contaminació marina a nivell global i a nivell local, així com les diferències en el temps de degradació dels diferents residus presents en el mar posant fre a la contaminació marina. Per últim, el quart taller, potser el que ha atret més la concurrència, experimenta amb unes ulles 3D la realitat de les diferents tipologies de pesca en els vaixells de la flota pesquera catalana. 

1570022317Tallers Pesca Sostenible 8.jpg
1570022318Tallers Pesca Sostenible 2.jpg
1570022318Tallers Pesca Sostenible 1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version