Canal Ajuntament

Lloret de Mar. El proper 17 de juliol s'inaugura l'exposició "Lloret Pintat. Pintors del món" a la masia de Can Saragossa de Lloret de Mar

L’exposició és el resultat del treball que un grup de set artistes russos que, des de fa uns anys, volten pel món a la recerca d’indrets d’una bellesa singular per tal de poder copar-los amb el seu pinzell i a l’aire lliure. Així com van fer una estada a la població de Vermont, als EUA, una de les seves darreres destinacions ha estat Lloret de Mar. Durant un mes aproximadament, entre el desembre de 2018 i el gener de 2019, van decidir allotjar-se a Lloret per pintar els seus racons més bells i emblemàtics. Aquest grup d’artistes que volta pel món buscant llocs ideals per pintar, va variant a cada nova proposta, fins i tot amb el temps ha anat incorporant artistes de nacionalitats diferents, com anglesos o italians.

En el cas del projecte de Lloret ha estat integrat per set artistes russos que durant un mes aproximadament van hostatjar-se a Lloret amb l’objectiu de pintar i atrapar a través dels seus pinzells, els racons més bells de la població.

Els artistes que han participat en el projecte de Lloret són de diferents generacions però comparteixen un anhel comú: el de mantenir viva la flama de la tradició pictòrica, una tradició que enfonsa les seves arrels en el Realisme de mitjans del s.XIX i que arriba fins els nostres dies, tot passant pel Realisme Socialista de l’època soviètica. També els uneix que tots han tingut una formació acadèmica tradicional que els permet dominar totes les tècniques, des de l’oli fins a l’aquarel·la, passant pel dibuix.

Tots ells són membres de la Unió d’Artistes de la Federació Russa i han exposat les seves obres en mostres nacionals i internacionals, sovint reconegudes amb premis, i fins i tot adquirides per col·leccionistes particulars o museus, russos i forans. Malgrat haver pintat retrats o natures mortes, el seu tema favorit és el paisatge. A més de dedicar-se a pintar, molts d’ells exerceixen la docència o ocupen càrrecs administratius.

L’objectiu del projecte és oferir una mirada fresca per part dels artistes que hi participen sobre les poblacions que visiten: una mirada fresca que rau en l’aplicació de la tècnica del plein air, és a dir, pintar a l’aire lliure, en contacte directe amb el tema dels quadres.
Així doncs, a través d’una cinquantena de peces exposades a Can Saragossa, la major part olis, si bé també hi ha aquarel·les, a la mostra s’hi constata la presència d’indrets emblemàtics de Lloret, com el Castell d’en Plaja, l’església de Sant Romà o fins i tot la seu on es pot veure aquesta exposició, la Masia de Can Saragossa. Els Jardins de Santa Clotilde, els camins de ronda, les platges, les roques i les onades, també han esdevingut els protagonistes d’algunes de les peces que s’hi exposen.

Segons la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, “aquesta exposició aconsegueix d’una banda enfortir les relacions Culturals de Rússia amb Lloret de Mar, i d’altra banda visibilitza un tipus de pintura que avui en dia no té massa suport institucional com si tenen d’altres propostes lligades amb les avantguardes o l’abstracció”.

Per la seva banda, el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, convida a tots els lloretencs i visitants a descobrir aquesta nova exposició “que neix dels nostres racons més bells i emblemàtics de Lloret”.

L’exposició s’inaugura el proper dimecres 17 de juliol a les 20h a la Masia de Can Saragossa i es podrà visitar de novembre a març de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 16 a 18 h i d’abril a octubre de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 17.30h a 19.30 h.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version