Canal Ajuntament

Begur. Begur dóna la benvinguda a l’estiu amb el tobogan d’aigua urbà de la festa major

El tobogan d’aigua de 100 metres de llargada torna novament, per quart any consecutiu, per la festa major de Sant Pere de Begur. L’activitat, que és un esdeveniment que supera l’àmbit municipal, estarà ubicat novament a la baixada del carrer Onze de Setembre. El tobogan, gratuït, funcionarà el diumenge 30 de juny, a partir de les 11 del matí i al llarg de tres hores. El programa festiu començarà dos dies abans, on està previst com acte inaugural la celebració del primer aniversari dels capgrossos de Begur, Reparada i Perico. La commemoració es concretarà, a partir de les 19 hores, amb una cercavila a càrrec del grup de batucada Bakanards pel centre del poble. I mitja hora més tard, gelatada popular amb Bakanards a la plaça de l’Església. La recaptació de la gelatada, que és d’un euro, anirà destinat a Serveis Socials. “Apostem per una festa familiar, oberta tant als veïns com als visitants”, ha recordat el regidor de Festes, Marià Renart.

El tobogan s’ha convertit en tot un referent de la festa de Begur. Novament, centenars de persones podran lliscar per aquest atractiu del darrer dia de la festa local. Però la festa començarà divendres amb el primer aniversari dels capgrossos, que representen una parella d’indians. A més, al vespre, concert i música, a partir de les 23 hores, al parc de l’Arbreda. Organitzat pel grup Trapelles, la festa nocturna l’encetarà el grup Rocktambuls. I a partir de la 1,30 de la nit, sessió amb el disjòquei Kharloss Selektah.

Dissabte, la festa continuarà amb el tradicional ofici solemne, a partir de les 11, cantat a càrrec de la Coral de Begur. Mitja hora abans, hi haurà al centre del poble la cinquena edició de la cursa de cambrers Sant Pere Safata, que organitza ACIT. En acabar la missa, a la plaça de la Vila, sardanes amb la cobla Baix Empordà. A la tarda, a les 18 hores, també a la plaça de la Vila, hi haurà l’espectacle infantil “Revolució”, a càrrec de Pentina el Gat. La festa seguirà al pati de les Escoles Velles, a partir de les 19,30 hores, amb un concert a càrrec de La Nueva Saturno. I a partir de les 23 hores, la mateixa orquestra amenitzarà am mateix lloc el ball de festa major.

Diumenge, a part del tobogan, el grup de teatre Es Quinze representarà l’obra de teatre “Barra lliure!”. La representació teatral tindrà lloc a les 19 hores al cinema del Casino Cultural. “Barra lliure!” és una readaptació actualitzada i amb escenes musicals de la primera obra escrita pels pioners del grup i que es va estrenar el 2008 amb el títol “La taverna de les Lolas”. L’aforament és limitat. El tiquet de col·laboració és de 6 euros, que es pot aconseguir anticipadament a l’Oficina de Turisme. A més, durant aquests tres dies, hi haurà la fira d’atraccions a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.

1561585229TOBOGAN01.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version