Canal Ajuntament

Platja d'Aro. 6es Jornades Fotogràfiques de Platja d’Aro

Sisena edició de la Jornades Fotogràfiques de Platja d’Aro (web), del 7 al 9 de juny, amb un conjunt de seminaris, tallers, activitats complementàries i la convocatòria d’un concurs internacional, a l’entorn del món de les instantànies, enguany centrat a l’entorn del concepte de Noves mirades. Hi són presents, com a docents o dinamitzadors, noms nacionals i internacionals de prestigi dins el món de la fotografia, que ofereixen durant tres dies un programa que combina teòrica i pràctica, amb espais lúdics i reflexius, oberts a tant a fotògrafs aficionats, com semi professionals o professionals. Organitzen l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada.

En el transcurs de la inauguració de les jornades, divendres 7 de juny (18.30 h) a la Masia Bas de Platja d’Aro es faran públics els guanyadors de la sisena edició del concurs internacional de projectes fotogràfics Educant la Mirada, convocat en motiu de les jornades, que ha rebut 495 propostes de 55 països, i que lliura cinc guardons amb una dotació global de 5.250 euros. Com a complement s’edita un catàleg commemoratiu amb el recull de les obres guanyadores i finalistes de la present edició; i organitza una exposició amb una selecció d’obres en gran format que es podrà visitar, en entrada lliure, a la Masia Bas de Platja d’Aro, divendres 14 de juny (17-20 h),  cap de setmana 15 i 16 de juny i del 21 de juny al 7 de juliol (11-13 h i 17-20 h).

En relació a la part formativa de les jornades, distribuïdes entre la Masia Bas de Platja d’Aro, la Sala d’Actes de la Casa de la Vila i l’Antic Casino de Castell d’Aro, s’inicien divendres 7 de juny amb la conferència inaugural La dissolució del paisatge a càrrec de Rosa Vázquez. També s’han programat els tallers L’edició en fotografia amb Carlos de Andres, que també farà una classe magistral sobre el tema; De terres a botigues a càrrec de Sebastian Erras; El projecte fotogràfic personal amb Rosa Vázquez; Noves maneres d’explicar històries de la mà de Charlie Cordero; i El llenguatge fotogràfic en el retrat a càrrec de Bárbara Traver.

Darrerament hi ha programades quatre activitats complementàries: tertúlia informal Parlem de fotografia, parlem de noves mirades, diumenge 9 de juny (19.30 h) al pati de l’Hotel Bell Repòs de Platja d’Aro. Una tarda dedicada als joves, dimarts 11 de juny (18-19.30 h) amb una visita a l’exposició Educant la Mirada, la presentació de la Fàbrica de Creació Fotogràfica i una breu sessió d’estudi sobre el procés fotogràfic. Visita guiada a l’exposició divendres 14 de juny (18-19 h) a la Masia Bas de Platja d’Aro. I la sessió gratuïta de retrats professionals en estudi Els animals domèstics i els seus amos, dimarts 18 de juny (10-13.30 h i 16-19 h) a la Masia Bas de Platja d’Aro, oberta a tothom amb inscripció prèvia.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version