Canal Ajuntament

Begur. La lluita contra els plàstics centra la V edició de la Fira Begur Sotaigua

La lluita contra els plàstics, amb el lema “Plàstics 0”, centra la temàtica de la nova edició de la Fira Begur Sotaigua, dedicada al món del busseig. La fira, que arriba a la quinta edició, es farà entre demà dimecres i dilluns vinent, 3 de juny. Durant els sis dies, s’han programat una gran diversitat d’activitats relacionades amb aquesta part essencial de l’entorn natural i la seva preservació, el mar. Begur Sotaigua està organitzada per l’Associació de Comerç i Turisme (ACiT) de Begur amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració d’altres administracions superiors, com també entitats i empreses.

La principal acció mediambiental, i també educativa, d’aquesta edició és el projecte “Plàstic 0”, que es farà amb la implicació dels cicles superiors de les dues escoles del municipi, l’Olivar Vell d’Esclanyà i Dr Arruga de Begur. Els alumnes, demà dimecres, dedicaran bona part del matí a rastrejar la platja de Sa Riera i prendre mostres de plàstics. Seguidament, faran tres pilons, segons les mides del plàstic. Els dos dies següents, els infants tractaran el tema als seus centres per extreure unes conclusions. I el dissabte 1 de juny, a les 11 hores, presentaran al Casino Cultural les seves conclusions al públic. El projecte està integrat a la plataforma de ciència ciutadana “Observadors del mar”.

Altres accions lúdico-educatives i de sensibilització ambiental són: l’espectacle de pallasso amb Pescaplàstik, la neteja submarina a la reserva marina de Ses Negres, com també xerrades i conferències. Sense oblidar el iogaaquàtic, iniciació al windsurf, batejos de submarinisme, sortides guiades, projecció de vídeos subaquàtics, esmorzar de pescadors, snorkel a la reserva marina… I aquest any, coincidint amb el mil·lenari del primer document del Castell s’ha programat una torbada Urban Sketchers, que és un col·lectiu d’artistes que dibuixen i que es dedicaran a immortalitzar la fortificació militar.

1559050565begursotaiguacartell.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version