Canal Ajuntament

Solsona. La biblioteca solsonina presenta dos llibres el dissabte de fira

Aprofitant la Fira de Sant Isidre, el dissabte 11 de maig la Biblioteca Carles Morató acollirà dues presentacions de llibres. La primera, a les dotze del migdia, serà de La Presó. La veritable història d’en Bac de la Sagrera, del periodista Jordi Vilagut. Es tracta d’una novel·la històrica ambientada a la serra de Busa. A les cinc de la tarda serà el torn del conte de la navesenca Mireia Vila, La Jordina i el seu cavall blanc, amb il·lustracions d’Alba Clotet, en un acte que es complementarà amb un concurs sorpresa per al públic infantil. 

La Presó és un drama rural protagonitzat per un jove solsoní que es veu arrossegat pels esdeveniments al voltant de la Guerra del Francès. L’atzar acabarà portant-lo a unir-se a l’exèrcit i, posteriorment, a convertir-se en guerriller. La segona novel·la del periodista Jordi Vilagut (Barcelona, 1964) és un drama rural en el qual afloren els sentiments de les persones d’un petit poble del Solsonès davant les conseqüències del conflicte. Aquesta obra, d’Edicions Saragossa, ha rebut el Premi El Cistell 2019, del certamen Praules a Icària.

Per a un públic ben diferent, La Jordina i el seu cavall blanc és una nova versió de la llegenda de Sant Jordi que neix amb la voluntat d’ajudar a normalitzar l’homosexualitat, un tema que no s’acostuma a treballar a les aules. En aquesta història la princesa Jordina, de 16 anys, coneix la princesa Clara, de qui es farà molt amiga, i que l’acabarà salvant després de caure per un barranc.

Mireia Vila, graduada en Ciències de l’activitat física i l’esport i professora,  explica que amb aquesta obra intenta aportar el seu gra de sorra “per ajudar a reconstruir un món millor, a fi que tothom pugui ser i sentir-se lliure”. En la presentació també hi intervindran Sara Malé, filòloga, la il·lustradora del conte, Alba Clotet, i Marc Sangrà, educador social i tècnic del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal.  

1556798176Pres_llibre_Jordina_maig19.JPG
1556798176Pres_llibre_LaJordina_maig19.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version