Canal Ajuntament

Blanes. Blanes diu NO a la Violència Masclista

Ahir van culminar els actes organitzats durant els darrers dies en motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista amb una concentració que es va fer davant l’Ajuntament

El vespre d’ahir dilluns, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista que es commemora el 25 de novembre, es va fer a Blanes una concentració emplaçada com és habitual al passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. L’acte el va convocar la Plataforma de Dones de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), l’Associació de Dones Emprenedores i el col·lectiu Dona Terra. 

Nombroses persones van participar a la concentració per proclamar el seu rebuig envers la violència masclista. L’acte es va encetar amb la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. El manifest uneix l’objectiu comú de les administracions públiques i de la societat civil per seguir treballant fins eradicar la violència masclista. 

Tot seguit, diverses persones es van anar rellevant per llegir un segon manifest, en aquest cas el que va redactar la Plataforma de Dones de Blanes on, en essència, es donava veu a totes les dones que enguany han perdut la vida pel simple fet de ser sexuades en femení. També es donava alè a totes les dones que estan patint violència, per reivindicar que tinguin vies per poder-ne sortir i aconseguir que la violència contra les dones i els infants sigui impensable. 

Aquest ha estat l’11è any consecutiu en què la Plataforma de Dones de Blanes ha organitzat la concentració, que es va tancar mantenint un minut de silenci en record de les dones que han estat víctimes de la violència masclista, i el desig expressat any rere any que actes com aquest no s’hagin de tornar a convocar. 

Actes en motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista 

La concentració d’ahir va culminar els actes organitzats durant aquests darrers dies a Blanes per la Plataforma de Dones amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de seguir lluitant contra la Violència Masclista. 

El cicle es va encetar fa una setmana, amb una sessió de vídeo-forum que es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb el telefilm No estás sola, així com amb la presentació del llibre Com solucionar els nostres problemes humans, a càrrec de la monja budista i mestra de meditació Kelsang Deshe, a la Biblioteca Comarcal. 

Divendres passat el Casal Jove de Blanes Morralla, Espai Creatiu, va allotjar la presentació de l’espectacle de música rap L’Amor no és l’Hòstia, de l’Associació Brainstorming de Girona. L’espectacle, adreçat principalment al públic jove, va incloure les actuacions de Brodes&IMD i artistes convidats. 

Finalment, dissabte passat es va fer una nova edició de l’Estenedor dels desitjos davant l’Ajuntament. Igual que s’ha fet en anteriors ocasions, l’activitat consisteix en escriure en un paper un desig, un pensament contra la violència masclista, i penjar-lo a l’estenedor. Tothom qui va voler va poder participar en aquesta experiència, que es va fer al llarg de tot el matí davant l’Ajuntament. 

Imatge: Blanes diu NO a la Violència Masclista (Ajuntament de Blanes)


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version