Canal Ajuntament

Solsona. El Solxicsona s'avança al primer cap de setmana d'abril amb una quinzena d'activitats gratuïtes per al públic familiar

Cada primavera Solsona dedica un cap de setmana íntegrament al públic familiar. Per tal d’evitar coincidir amb el període electoral, la programació d’activitats lúdiques i divulgatives de la quarta edició del Solxicsona s’avança al primer cap de setmana d’abril. La regidoria d’Acció Social, a través dels Serveis Socials Bàsics del Solsonès, i el Consell d’Infants de Solsona han organitzat més d’una quinzena de propostes, totes gratuïtes, entre les quals hi ha diverses novetats. L’art en serà l’eix temàtic. 

Una de les cites centrals serà l’espectacle de la banda barcelonina de públic familiar Xiula, el dissabte 6 a dos quarts de vuit del vespre a la Sala Polivalent. Les seves cançons de hip-hop, reggae, pop-rock i rumba catalana amb lletra reivindicativa i compromesa amb un mateix, l’entorn, la societat i el planeta faran ballar petits i grans en l’espectacle Donem-li una volta al cos. També s’hi podran sentir alguns dels temes més emblemàtics del grup, com “Verdura i peix”, “Polls” i “T’estimo bastant”.

Un ‘room escape’ al Teatre Comarcal

Entre les novetats d’aquest any hi ha un room escape, a petició del Consell d’Infants, que es farà dissabte tant al matí com a la tarda al Teatre Comarcal. Es titula “La volta al Teatre-Museu” i consistirà a endinsar-se al món de l’art d’un gran teatre, on caldrà esbrinar el misteri amagat. S’organitzaran grups de vuit infants d’entre 6 i 12 anys (amb la possibilitat que els acompanyin persones adultes). Per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament abans del 3 d’abril trucant al telèfon 973483234.     

Una altra novetat serà una visita guiada familiar pel nucli antic de Solsona el diumenge 7 d’abril al matí per descobrir alguns dels racons més amagats de la ciutat. En aquest cas també cal inscriure-s’hi abans del dia 3 trucant al mateix telèfon. Es pot escollir entre dos horaris:el grup d’onze a dotze o el de dotze a una del migdia.

Àmplia oferta de tallers

El Solxicsona, però, arrencarà dissabte a les deu del matí amb una dotzena de tallers a la Sala Polivalent. Una de les activitats, treballada en el si del Consell d’Infants, consistirà a pintar un mural amb l’artista Anna Terricabras, “Volianna”, sobre els drets dels infants a l’exterior de la Sala Polivalent. Per primera vegada també es podrà fer ràdio en directe, amb la participació de Solsona FM. Entre d’altres, es podrà fer papiroflèxia, màgia, sushi amb llaminadures, manualitats amb feltre, un instrument musical, escriptura àrab i construcció. Així mateix, hi haurà un circuit de bicicletes, inflables, un espai de ludoteca obert per als més menuts i una biblioteca mòbil. Els tallers tindran la participació de diverses entitats i persones que hi col·laboraran voluntàriament. El matí es tancarà festivament amb l’actuació de Takumba Batucada Solsona a partir de la una. 

La programació completa de la quarta edició del Solxicsona es pot consultar als webs www.infantsdesolsona.cat i www.ajsolsona.cat i a partir d’aquest divendres se’n repartiran fulletons a les escoles de primària de la ciutat. Hi col·laboren la Diputació de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Patronat de Turisme del Solsonès, la Biblioteca Carles Moartó, El6, la comparsa del Mocós, Voliacs, Amisol, l’Escola Setelsis, l’escola bressol Els Petits Gegants, Solsona FM, Volianna Il·lustració, Garric Garrac i Takumba Batucada.

1553023276IMG_20180519_110547.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version