Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Les persones en situació d’atur a Cassà de la Selva disminueixen més d’un 25% des del juny de 2015

Un dels objectius del consistori ha estat treballar a través de la Borsa de Treball per ajudar a les persones en aquesta situació

El nivell d’atur registrat a Cassà és inferior a la mitjana de la comarca, de la demarcació de Girona i de municipis similars a la resta de Catalunya 

El ple del mes de gener ha servit per fer balanç dels serveis d’ocupació que ofereix l’Ajuntament de Cassà de la Selva per inserir persones en situació d’atur al mercat laboral, tasca que es desenvolupa a través de l’Àrea de Promoció Econòmica de Cassà de la Selva, que fa un balanç molt positiu del 2018. La promoció del municipi a través dels valors paisatgístics i històrics i el suport a les persones que busquen feina són els dos objectius principals de l’àrea.

Un dels objectius primordials és treballar pel descens de les persones en situació d’atur al municipi. L’atur registrat el mes de juny de 2015 a Cassà de la Selva, era de 495 persones, un 10,31% de la població. Les xifres des de 2015 han anat disminuint progressivament, fins a situar-se el desembre de 2018 al 7,66%, una xifra inferior a l’atur registrat a la comarca del Gironès (9,89%) i a la demarcació de Girona i Catalunya. Cassà de la Selva té un atur inferior a municipis catalans similars –segons dades del Sistema d’Informació Socioeconòmica Local XIFRA -.  

66 persones han trobat feina a través de la Borsa de Treball i el Club de la Feina

66 persones han trobat feina a través dels serveis d’ocupació de l’Ajuntament de Cassà de la Selva aquest 2018.

El servei de la Borsa de Treball millora any rere any. Aquest 2018 ha registrat: 241 noves inscripcions, 17 persones més que l’any anterior. De les inscripcions de l’any 2018, un 55% són dones i un 45 % són homes.

S’han gestionat 154 ofertes de treball i s’han fet 54 insercions laborals a través de la borsa. 

El servei de la borsa de treball es va impulsar de nou el mes de maig de 2016. Es va apostar per aquest projecte, el qual cada any se li ha donat més força. La finalitat és oferir eines als usuaris per poder estar actius en la recerca de feina i/o millora laboral. 

Per altra banda, també es proposen a les empreses candidats i candidates a fi de cobrir les vacants laborals que puguin necessitar.  La borsa de treball de l’Ajuntament de Cassà va rebre un nou impuls el primer trimestre del 2017 amb l’obertura de l’Oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ubicada a Can Trinxeria, a la plaça de la Coma. Des d’aquesta Oficina, es gestionen tots els serveis d’ocupació de l’Ajuntament, d’entre els quals la borsa de treball és la porta d’entrada de totes les ofertes d’empreses que cerquen a candidats i de totes les persones que busquen feina

El Club de la Feina és el servei de formació transversal complementari a la Borsa de Treball. Amb aquest servei s’han atès 70 usuaris, 12 dels quals han trobat feina.

Promocionar el municipi amb els valors paisatgístics i històrics

Una de les apostes de l’Àrea ha estat la promoció del municipi de Cassà a través dels seus valors paisatgístics i històrics. 

Una de les iniciatives per tal de promocionar un dels trets més singulars del municipi de Cassà de la Selva, el suro, des de l’any 2016 es fan diferents visites guiades. També s’ha introduït recentment la visita teatralitzada de la mateixa ruta. L’objectiu és fer descoberta dels elements culturals i patrimonials del municipi, molt vinculats a la indústria suro-tapera, els racons i llegendes de Cassà, que sigui un element de promoció i dinamització turística per tal d’atraure visitants, així com fer pedagogia de la indústria surera i tapera, que tradicionalment ha estat el motor econòmic de Cassà, potenciada per la creació d’una línia de ferrocarril, la qual actualment forma part de la xarxa de cicloturisme Vies Verdes.

En total s’han gestionat 15 visites durant l’any 2018 amb més de 700 visitants.

A banda d’aquestes visites, també es poden fer visites guiades al tren petit, el primer diumenge de cada mes.

Les Fires, mercats i jornades gastronòmiques han estat claus per a la promoció del municipi de Cassà: la diada de Sant Jordi, la Fira del Tap, la Fira de Santa Tecla, el mercat de Nadal, el Mercat de les 4R, totes elles amb molt bon balanç.

Bon balanç de l’àrea d’autocaravanes

L’àrea d’autocaravanes de Cassà de la Selva ha rebut durant els últims 10 mesos més de 412 autocaravanistes.

L’espai es va estrenar el maig de 2017 i des de l’Ajuntament de Cassà se’n fa una valoració molt positiva, entenent l’àrea com un element d’entrada i atractiu per atraure nous visitants i públics al municipi. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version