Canal Ajuntament

Lloret de Mar. S'inaugura l'exposició amb les obres "Imatges que inspiren"

Avui l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; la regidora d'Ensenyament, Mònica Cunill i el president de Montphoto, Paco Membrives, han inaugurat l'exposició Imatges que inspiren del Pla Educatiu d'Entorn Montphoto. Les obres del treball s'han fet per més de 300 alumnes de 5è de primària dels centres de Lloret de Mar i estan exposades a la Casa de la Cultura de Lloret de Mar fins dissabte.

El Pla Educatiu Imatges que inspiren és un projecte de l’Associació MontPhoto dut a terme pels professionals d’educació ambiental Xatrac amb el suport de l’Ajuntament de  Lloret de Mar. Els alumnes treballen a partir de les obres premiades al concurs internacional de fotografia de natura MontPhoto, un dels més importants certàmens mundials en aquesta temàtica i que te gran reputació i experiència.

El projecte consisteix en despertar la curiositat dels joves a través de l’observació d’una fotografia. Cada escola, ha estat visitant l’exposició de les fotografies premiades pel concurs internacional i realitzant el següent exercici: cada nen ha d’escollir una fotografia i fer-se les següents preguntes: què veus, què sents i què et preguntes?

Durant els dies de l'exposició les escoles tornaran a visitar els treballs executats. Cada dia un fotògraf diferent els acompanyarà fent una xerrada que completarà aquesta rutina de pensament, responen a les preguntes sota el punt de vista de l’artista que fa les fotografies.

En aquests moments, aquest projecte és en fase d’ampliació global, de manera que qualsevol escola del món pugui fer un exercici semblant a través d’un servei on line.

Què és MontPhoto?

MontPhoto és un veterà i consolidat concurs de fotografia de natura que té com a valors més importants i diferencials l'aplicació de codis ètics sobre la base del respecte mediambiental així com el desenvolupament de projectes vinculats amb l'educació.
El concurs gaudeix d'una enorme reputació i experiència. En la passada edició va comptar amb més d'un miler de participants de més de 60 països que van aportar més de 12.000 imatges al concurs.

És imprescindible per MontPhoto reflectir amb fidelitat les situacions naturals i evitar el sofriment, la pertorbació o les interferències en el comportament dels éssers vius. L'organització manté, a través de la transparència en les seves bases, comunicats i processos, un compromís permanent amb els participants i la divulgació dels seus treballs.

Un dels destacats trets diferencials de MontPhoto és la promoció de projectes de fotografia de conservació a través de beques d'ajuda per desenvolupar aquests projectes.

El concurs obre la seva convocatòria anual els mesos de març i abril a través de la pàgina web. Els premis s'atorguen el primer cap de setmana d'octubre a la seva seu a Lloret de Mar en el marc d'un dels més interessants festivals de fotografia de natura d'Europa.

El Festival serveix a més com a punt de trobada internacional de milers de fotògrafs, on a través d'un extens i variat programa, posen en valor la fotografia de natura com a altaveu dels treballs que en pro de la natura es realitzen.

A poc a poc, la formació a través de programes específics d'educació està sent un dels valors més reconeguts. Impulsant i promovent la participació dels joves en el coneixement a través de les obres premiades pel concurs MontPhoto.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version