Canal Ajuntament

Calonge. El primer Congrés d'Emprenedoria de Calonge i Sant Antoni omple el Palau Firal

La primera jornada del Congrés d'Emprenedoria Alta Mar de Calonge i Sant Antoni va omplir el Palau Firal. 200 persones van participar ahir dijous en les 5 ponències que abordaven el tema de l'emprenedoria des de dos pilars: el creixement i la innovació empresarial. Durant el matí el mentor i d'empresaris i economista Miquel Pino i la consultora i formadora en vendes Mónica Mendoza van omplir la Sala Creix abordant els 5 pilars que implementats amb passió fan super rendible una empresa, en el primer cas, i com vendre amb passió en el segon. Per altra banda, la Sala Innova també va fer el ple per escoltar Txell Costa, especialista en màrqueting i comunicació que va explicar com crear una marca amb ànima i passió. En el marc de la innovació, el congrés també va oferir una taula rodona amb els empresaris de Calonge Alexandra Colls (Cashkeeper), Xantal Noël (Artplay) i Ferran Salvatella (Casa Bona Pizzas). La jornada al matí es va completar amb la ponència de Genís Roca, especialista en estratègia digital.

A la tarda el congrés va continuar amb l'organització d'un concurs musical per emprenedors amb passió, l'Ipad Quid Musical Team Building, una sessió que va permetre realitzar diversos jocs per crear i enfortir les relacions d'un equip de treball.

El plat fort de la jornada va arribar al vespre, a les 19h, amb la classe magistral del professor José María Gay de Liébana, que va exposar els principals valors i punts forts dels grans referents en el món empresarial. Exemples com Apple, Amazon o l'empresari Warren Buffet van ser alguns dels models que van servir d'exemple a Gay de Liébana per exposar un eix essencial per l'èxit empresarial: la investigació i el desenvolupament són la millor inversió per una empresa a mig i llarg termini. Gay de Liébana va establir diferents comparacions entre països i empreses, i el pressupost que destinen a la recerca i a la innovació, afirmant que els països i empreses que destinen més despesa a aquests conceptes són les que tenen més possibilitats de sobreviure i créixer en el futur.

Emprenedoria i autoocupació femenina, un programa dedicat a les dones emprenedores

Avui divendres, 30 de novembre, el programa del Congrés d'Emprenedoria Alta Mar continua, aquest cop centrant l'atenció en les dones emprenedores. Les xerrades d'emprenedoria per dones, aniran a càrrec de la presidenta de l'Institut Català de la Dona, Núria Balada, qui exposarà la relació entre dones i emprenedoria; també de la presidenta de Dones pel Futur, Nuria Viñas, qui abordarà la temàtica de l'apoderament femení; i, per últim, de la monja argentina, Sor Lucía Caram, qui declararà com, amb compromís i actitud, es pot dur a terme un lideratge creïble.

Calonge i Sant Antoni, un territori emprenedor

L'energia i capacitat del municipi a esdevenir un territori emprenedor va molt més enllà de l'organització d'activitats al voltant del concepte de l'emprenedoria. La creació del Viver d'Empreses de Calonge i Sant Antoni, la ideació de l'espai coworking, Alta Mar, i el Congrés d'Emprenedoria d'enguany, són alguns dels resultats que, sens dubte, consoliden al municipi com un referent territorial de l'emprenedoria.

La iniciativa, per part de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, anomenada 'Construïm Empresa', posa a l'abast de petits empresaris o autònoms del municipi diferents serveis segons els seus objectius. Aquest projecte dóna suport de consultoria gratuïta a tots aquells emprenedors que vulguin créixer, iniciar-se o traspassar el seu negoci, mitjançant els programes 'Inicia't', 'Creix' i 'Reempresa'. Per altra banda, el 'Construïm Empresa' també ajuda a fer possibles noves idees de negoci, assessorant i acompanyant a tots aquells interessats que volen aterrar a Calonge amb l'objectiu de muntar una empresa.

1543574154DSC_4792.JPG
1543574154DSC_4812.JPG
1543574155DSC_4834.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version