Canal Ajuntament

Blanes. La Policia Local de Blanes s'especialitza en la detecció del consum de drogues en la conducció

Un dels problemes més preocupants que en els darrers temps ha causat milers de morts i infinitat de ferits greus, que han vist la seva vida esgarrada, és la derivada de la sinistralitat en el trànsit. Els accidents, els fets fortuïts també passen, però la conjugació del consum d'alcohol i altres drogues amb la conducció de vehicles a motor o ciclomotors té uns efectes dramàtics en molts casos, més enllà dels efectes penals o administratius.

Per aquest motiu, les normes relacionades amb la conducció regulen les quantitats de substància que pot haver en el cos del conductor perquè aquesta no l'afecti en el domini del vehicle o en la percepció de la realitat. Per determinar-ho, hi ha diverses tècniques de detecció abans d'arribar als tests elaborats amb la maquinària adequada per a aquesta finalitat.

Curs d'especialització impartit per la Universitat Autònoma de Barcelona

Una vintena d'agents i oficials de la Policia Local de Blanes han assistit durant aquest mes de novembre a un curs d'especialització en la detecció de substàncies psicotròpiques per adquirir competències i habilitats en aquest àmbit. Aquest curs forma als professionalitats de la seguretat per conèixer i poder identificar comportaments i signes externs de conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit un nivell d'alcohol o drogues, i que poden acabar esdevenint en un perill per a la resta d'usuaris.

El curs, que finalitza avui divendres, l'ha impartit l'Escola Universitària de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), i ha anat a càrrec de quatre especialistes en la matèria que han aprofundit en diverses matèries. Durant l'aprenentatge, els policies han tractat aspectes vinculats a la regulació dels delictes contra la seguretat del trànsit i la salut pública

Tanmateix, han perfeccionat la realització del drogotest, així com la planificació dels dispositius d'alcohol i drogues. Després de la part teòrica del curs, el proper mes de desembre està previst realitzar una sessió pràctica, a través d'un operatiu de control que es farà als carrers de Blanes per identificar possibles casos d'usuaris que hagin ingerit aquest tipus de substàncies.

Altres coneixements que se'ls ha impartit han estat el marc conceptual, els canvis legislatius que s'han introduït en aquesta matèria, els delictes contra la seguretat en el trànsit i contra la salut pública, o bé nocions de medicina forense per aprendre a conèixer i valorar els signes externs per consum de drogues. En aquest darrer sentit, també s'ha alliçonat als professionals de la Policia Local de Blanes en les tècniques adequades per poder detectar els mètodes per emmascarar aquests tipus de consums. 

1542970290Curs Policia Local Blanes 3.jpg
1542970290Curs Policia Local Blanes 6.jpg
1542970290Curs Policia Local Blanes 10.jpg
1542970290Curs Policia Local Blanes 11.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version