Canal Ajuntament

Caldes de Malavella. Taller de compostatge per millorar l'ús del contenidor marró

Demà divendres 23 de novembre a les 19:30 h a la sala cruïlles s'oferirà un taller de compostatge pels veïns i veïnes de Caldes de Malavella. Aquesta és una iniciativa de l'ajuntament, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i l'empresa NORA Serveis Medioambientals. 

També es repartiran compostadors als interessats i es podran fer altes a la xarxa comarcal de compostadors per poder beneficiar-se de descomptes a la taxa d'escombraries. 

Des de mitjans d'octubre s'han pogut trobar diferents punts informatius sobre l'ús del contenidor marró als mercats del dimarts i del diumenge, s'han repartit cubells reixats per a la orgànica i s'han fet gimcanes educatives pels alumnes de les escoles Sant Esteve i La Benaula. El passat 15 de novembre una desena de persones van assistir a la xerrada Parlem de residus, per resoldre dubtes sobre el tractament dels residus a Caldes i a la comarca. També es va resoldre el sorteig que es feia gràcies a una enquesta sobre reciclatge que es va repartir a les llars caldenques. 

El taller de demà suposa la darrera activitat d'aquesta campanya abans que es comencin a canviar els contenidors de fracció orgànica per uns d'altres amb una tapa més petita per afavorir el llençament de les bossetes compostables només. 

Per a l'Ajuntament és molt important fer aquest tipus de campanyes perquè es creu que actualment hi ha un problema amb la gestió dels residus a Caldes (es recicla només el 30%) i és important millorar aquestes xifres com abans millor per evitar l'increment de preus derivat de la penalització pels residus que arriben sense separar a l'abocador, també per afavorir al medi ambient. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version