Canal Ajuntament

Lloret de Mar. Lloret de Mar es suma al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones amb l'eslògan 'Empodera't, denúncia, allibera't'

Com cada any Lloret de Mar es suma al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones amb diversos actes organitzats per la Regidoria de la Dona de  l’Ajuntament de Lloret de Mar i diferents associacions locals com l’Aurora.

Els actes varen començar el divendres passat amb la presentació del protocol contra les agressions sexistes i sexuals a l’espai públic i contextos d’ oci  i la presentació del Punt Lila a les barraques Sa Romana. Un protocol que en paraules de l’Alcalde de Lloret, Jaume Dulsat “és transversal ja que hi intervenen diferents departaments i ofereix una eina més per fer front a aquesta xacra”.

Aquesta setmana ja s’ha celebrat la tertúlia radiofònica sobre el tema “les dones tenim dret a viures lliures de violències sexuals” i la conferència “Cinema i Dona: Perspectives de gènere en el cinema: noves tendències”, a càrrec de Francesc Sanchez.

La lectura del manifest contra la violència masclista es farà el proper dissabte 24 de novembre, a les 12 h, a la plaça de l’Església. Posteriorment hi haurà una performance i entrega de premis del concurs de frases contra la violència envers les dones. Enguany han participat més de 200 eslògans i el lema guanyador és “Empodera’t, denúncia, allibera’t”.

A banda d’aquests actes, durant tot l’ any es realitza una tasca de prevenció de les violències masclistes des del vessant educatiu  realitzant diversos tallers a  les escoles i instituts de la població dins del projecte “Tallers per a la prevenció de la violència de gènere” amb els alumnes de 4t i 6è de primària i 2n,3r i 4t d’ESO. Aquest any també s’han incorporat tallers a 1r d’ESO i 1r de Batxillerat.

Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), aquest any, s’han atès 198 dones de les quals 45 eren víctimes de violència masclista.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version