Canal Ajuntament

Blanes. Policia Local i Protecció Civil de Blanes atenen una 50ena de petites incidències pel temporal de pluja

Durant tot el cap de setmana els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han hagut d'atendre una 50ena de petites incidències ocasionades pel temporal de pluja, que no ha deixat de caure ininterrompudament des del passat dissabte al matí. A quarts d'una del migdia d'avui diumenge Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes ha activat el Pla d'Emergències Municipals (DUPROCIM) en fase d'alerta.

La previsió és que, si no hi ha cap nou avís que ho contradigui, l'alerta el DUPROCIM es desactivarà a les dotze de la mitjanit d'avui diumenge. i està previst que es desactivi a les dotze de la mitjanit d'avui diumenge. Cap dels casos que s'han hagut d'atendre durant les darreres 48 hores ha estat greu, ja que no hi havia en perill la vida de cap persona.

La major part d'actuacions han estat petites incidències, cap d'elles greu

Majoritàriament han estat petites incidències, si bé en alguns casos s'ha hagut de requerir el suport dels Bombers de la Generalitat. Se'ls ha demanat assistència per atendre precisament una de les més destacades que hi ha hagut. Ha estat avui al matí, per rescatar dos cavalls i dos gossos, que havien quedat encerclats per l'aigua al camp on eren, a la zona agrícola del Pla de S'Abanell.

Els camps de tot aquest entorn estan inundats al haver augmentat el cabal de les rieres adjacents. L'augment del nivell de l'aigua supera en alguns trams el metre d'alçada. Finalment, han pogut ser rescatats sans i estalvis dos cavalls i dos gossos que hi havia en el camp.

Inundacions, esllavissades, caigudes d'arbre i esborancs

Una altra de les incidències destacada ha estat l'esvoranc de considerables dimensions que s'ha obert al camí per accedir a la vinya de Ses Vernes. A conseqüència del forat, l'accés és impracticable, i demà dilluns està previst que es miri d'arranjar d'alguna manera pel perill que representa.

La resta d'incidències han estat de menor importància, i han tingut lloc principalment el matí d'avui diumenge, per l'acumulació d'aigua després de tantes hores continuades sense parar de ploure. Així, s'han hagut de retirar arbres que havien quedat caiguts al mig de la calçada per on circulen els vehicles, així com esllavissades lleus i amb major incidència, com la que ha fet caure un mur de contenció.

Els casos han estat relacionats principalment amb inundacions, i per això també ha estat necessari fer talls puntuals de carreteres temporalment. A primera hora del matí s'ha tancat l'accés de la Carretera de Blanes a Tordera a l'alçada de la Ciutat Esportiva, i també ha estat necessari fer-ho en l'accés de l'antiga Carretera de Malgrat. 

1542610267Incidencies per Temporal Pluges 27.jpg
1542610267Pont sobre el Tordera 2.jpg
1542610267Incidencies per Temporal Pluges 11.jpg
1542610267Incidencies per Temporal Pluges 18.jpg
1542610267Cruilla Carretera Malgrat amb La Plantera.jpg
1542610267Cavalls rescatats 3.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version