Canal Ajuntament

Lloret de Mar. L'Ajuntament de Lloret presenta el protocol contra les agressions sexuals i sexistes en l'espai públic i contextos d'oci

La regidora de la dona, Mònica Cunill, ha explicat que “el protocol contra les agressions sexuals i sexistes en els contextos d’oci ens ajuda a ser conscients d’aquesta necessitat social i a poder actuar”.  El protocol consta de tres parts; el teòric (amb el marc jurídic, justificació, objectius i conceptualització); la part d’actuació i prevenció i la de difusió, formació i seguiment, de fet hi haurà una comissió de seguiment.

Mònica Cunill explica que “Per aconseguir aquest objectiu calia dotar al municipi d'un instrument compartit i consensuat que permetés actuar davant d'assetjaments i violències sexuals a l'espai públic i en contextos d’ oci i facilités la intervenció coordinada i el treball en xarxa des de la proximitat i el coneixement. I és aquest motiu que hem elaborat aquest protocol amb la col·laboració de la  Policia Local, Protecció Civil, Departament de Joventut, Departament de Participació Ciutadana, Secció de Benestar i Família, Departament de Festes, Centre d’ Atenció Primària de Lloret de Mar, Espai Jove de Salut i l’associació de dones l’Aurora”.

El protocol servirà de mar d’actuació al punt lila que és un espai informació, assessorament i atenció davant d’agressions sexuals i estarà instal·lat a les barraques de Sa Romana de la Festa Major de Sant Romà i esta format per dues psicòlogues especialitzades en emergències i voluntàries.

Aquest equip de persones formades en sensibilització contra les conductes sexistes atendrà les consultes que s’adrecin a aquest punt i estarà en permanent contacte amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra per si cal derivar–ho i posar denúncia. Per l’alcalde de Lloret “aquest protocol ens permetrà poder fer front millor a aquesta xacra i estem contents de poder-ho fer en el mar dels actes del 25 de novembre contra la violència vers les dones.”. I afegeix “agrair l’Associació l’Aurora que va ser la impulsora de la iniciativa aquest estiu en el marc de les Festes de Santa Cristina. Ara podem anar un pas més enllà i afegir a la part informativa la vessant d’actuació”".

Lloret de Mar es suma així a les diferents ciutats que han instal·lat un punt lila a les seves festes majors.  

1542448003FotoPresentacioProtocolAgressions_sexistes.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version