Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Castell-Platja d'Aro celebra dissabte 17 de noviembre el Dia dels Infants amb una festa lúdica, educativa i solidària

Festa lúdica, educativa i solidària per a nenes i nens fins a 12 anys i les seves famílies, en motiu del Dia Universal de la Infància, dissabte 17 de novembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro (16.30-20 h). El programa d'activitats, totes gratuïtes, està organitzat per la regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'inicia amb la visita d'en Xalarí -la mascota del turisme familiar del municipi- (17-18 h), i continuarà amb una xocolatada popular (17.30 h), lectura del manifest de la diada (18.45 h) i l'actuació final grup d'animació infantil El Gripau Blau (19 h).

Simultàniament, i durant tota la tarda hi haurà un racó de psicomotricitat i espai de construccions; gimcana familiar, joc heurístic i zona de jocs; tallers, exposicions i activitats relacionades amb els Drets dels Infants; espai informatiu de diverses entitats per donar a conèixer els projectes que desenvolupen a nivell local i internacional; estand de sensibilització en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones; i un estand solidari de recollida de roba i aliments per a infants (galetes, cereals, llet, cacau, sucre, puré de fruita i verdura, pasta, etc.).

Col·laboren en Dia dels Infants les entitats Acciones de Familiars Nuevas, Associació Global Humanitària, Associació Viu Autisme, Ayudemos a un niño, Banc Municipal d'Aliments, CC-ONG Ajuda al Desenvolupament, Dagua ONG d'Ajuda a Colòmbia, Espais Familiars Municipals, Fundació Ipi Cooperació, Fundació Talibes, Fundació Utopia, ONG Gerd i Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro. La diada commemora el 20 de novembre de l'any 1959 quan es va signar la Declaració Universal dels Drets de l'Infant; i també el 20 de novembre de 1989 data d'adopció de la Convenció dels Drets de l'Infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

La festa s'afegeix a altres grans esdeveniments adreçats als infants com són el Dia Internacional de les Famílies (maig), Xics Gastronòmic (maig-juny), Diada del Joc (juny), Festival Xalaro d'Espectacles i Turisme Familiar (juny) o el Parc Infantil de Nadal · El Mar dels Nens (desembre-gener); un conjunt de propostes lligades al segell de Destinació de Turisme Familiar del municipi. Alhora, tot l'any, l'àrea Municipal d'Infància i Adolescència proposa també un conjunt d'activitats de caire permanent d'educació en el lleure: durant el curs escolar, d'octubre a juny, l'oferta abraça a infants i adolescents de 3 a 14 anys (de P3 a 2n curs d'ESO), a l'entorn de la Casa Lila, el Casal Prejúnior i el Casal Júnior. Amb la cloenda de l'activitat acadèmica, comença, tot seguit, l'oferta d'estiu d'activitats d'educació en el lleure amb quatre propostes: Casal d'Estiu, Casal Esportiu, JoveEstiu i Casal Tecnològic.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version