Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona presenta el pla pilot 0-3 anys al IV Congrés Nacional d’Infermeria i Salut Escolar

La regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i la degana de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona, Josefina Patiño, expliquen l’experiència d’èxit del cas d’una nena amb diabetis tipus I en una escola bressol de la ciutat.
 
La regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i la degana de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona, Josefina Patiño, van presentar el projecte pilot “0-3 anys. Nexe d’unió entre la Universitat i l’Ajuntament” al IV Congrés Nacional d’Infermeria i Salut Escolar, que es va portar a terme a Girona del 17 al 19 d’octubre. Concretament, l’experiència es va mostrar a la cinquena taula rodona del Congrés, titulada “Els nens també opinem de la nostra infermera escolar”.
Al congrés, van explicar l’experiència que es va portar a terme durant el curs 2012-2013 a l’escola bressol municipal La Baldufa arran de l’escolarització d’una nena de 22 mesos amb diabetis tipus I. L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona van signar un conveni de cooperació educativa en el qual es preveia que un estudiant del Grau d’Infermeria faria unes pràctiques externes durant el curs passat a l’escola bressol per tal de poder atendre les necessitats de salut de la nena citada anteriorment, i portaria a terme una recollida de dades que, juntament a les que quedessin reflectides per part de les educadores de l'escola, poguessin portar com a resultat l'elaboració d'un protocol de pautes o recomanacions que serà lliurat als departaments de salut i ensenyament un cop estigui enllestit. El treball ha comptat també amb el valuós suport dels especialistes del centre d'assistència primària del barri.
“Un any després de l’inici d’aquest projecte, podem dir sense cap mena de dubte que ha estat un gran èxit. Tant pel que fa a l’escolarització i al benestar de la nena com per l’experiència que ha adquirit l’estudiant d’Infermeria. A més s’ha enfortit la relació i el lligam entre Ajuntament i Universitat, que hem constatat, un cop més, que és una fórmula reeixida”, ha explicat la regidora Isabel Muradàs. Durant tot l’any s’han portat a terme sessions formatives i informatives, reunions de seguiment i tutories específiques entre les diferents parts implicades.


 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version