Canal Ajuntament

Girona. L'Ajuntament de Girona i el Memorial Democràtic organitzen un homenatge a les víctimes dels bombardeigs a Girona

Serà dimecres 5 de setembre a les 20.00 al Museu d'Història de la Ciutat. Sala La Carbonera (Pujada de Sant Feliu, 2).

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director del Museu d’Història de la Ciutat, Pere Freixas, i el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos, encapçalaran l’acte d’homenatge a les víctimes dels bombardeigs de Girona. Hi participaran també els testimonis supervivents dels bombardeigs Manel Baulida, Ramon Feliu i Enric Mirambell,  així com Jaume Prats i Quim Paredes, directors del documental Amagats sota terra. Durant l’acte, es projectarà el tràiler d’aquest audiovisual sobre la Guerra Civil i els bombardeigs a Girona.

L’homenatge es realitza en el marc de l’exposició Catalunya bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i les infraestructures catalanes. L’exposició és una mostra produïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya que recorda les més de 5.000 víctimes mortals i els milers de ferits a conseqüència dels bombardeigs durant la Guerra Civil espanyola, i destaca la resistència ciutadana davant l’atac indiscriminat i sistemàtic a nombrosos municipis catalans allunyats en aquell moment del front de guerra.

Girona ha estat el municipi que ha encetat la itinerància al territori de Catalunya de l’exposició, que va ser inaugurada a Barcelona a l’abril. La mostra, instal·lada a Girona des de principis d’agost, es pot visitar al Museu d’Història de la Ciutat fins a l’11 de setembre. Hi ha confirmades gairebé una vintena de localitats catalanes que l’acolliran posteriorment. Com a Girona, s’hi faran actes d’homenatge en record de les víctimes dels bombardeigs durant la Guerra Civil.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version