Canal Ajuntament

Tossa de Mar. El Museu Municipal acull una exposició del Reial Cercle Artístic

Aquest dimarts 4 de setembre s’inaugura a les 19h al Museu Municipal de Tossa de Mar una exposició dels artistes de mèrit del Reial Cercle Artístic de Barcelona. L’exposició es podrà visitar fins el proper 4 d’octubre. 

 

Es pot parlar de diversitat i de constant evolució del panorama actual cultural del país. En aquest marc es pot entendre l’exposició dels artistes de mèrit del Reial Cercle Artístic que es realitzarà al Museu Municipal de Tossa de Mar a partir de d'aquest dimarts 4 de setembre. Una brillantísima exhibició que recull els diferents àmbits plàstics, tendències i tècniques que treballen en aquests moments els artistes de mèrit d’aquesta històrica institució barcelonina.  

S’hi troben obres de diferents tendències i corrents estètiques, però amb un denominador comú: una gran qualitat. El Cercle Artístic va ser fundat a Barcelona l’any 1881 amb l’objectiu principal de promoure i donar suport a tota mena de manifestacions artístiques i culturals. El Cercle va mantenir un protagonisme destacat en la vida artística i social barcelonina,  especialment entre els últims anys del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, organitzant actes socials, balls, i festes populars i també grans exposicions individuals, col·lectives i d’homenatge a molts dels seus membres en el transcurs de la seva dilatada història, com Xavier Gosé, Baldomer Gili i Roig, Pere Borrell, Eliseu Meifrén, Enric Casanovas, Carles Pellicer, Hermen Anglada-Camarasa, Marià Llavanera, Martí Llauradó, Laureà Barrau, Rafael Llimona, Ignasi Mallol, Ernest Santasusagna, Jaume Mercadé, Enric Galwey, Lluís Bonnin, Joan Llaverias, Bonaventura Puig Perucho, Josep Aragay, Salvador Dalí i Joan Abelló entre d’altres. Han estat socis destacats: Antoni Caba, Caterina Albert, Ramon Casas, Evarist Arnús, Marià Andreu, Modest Urgell, Joan Borrell Nicolau, Joaquim Mir, Hermen Anglada-Camarasa, Francesc Costa, Isidre Nonell, Francesc Galí, Francesc Gimeno, Ricard Opisso, Francesc Labarta, Apel·les Mestres, per posar alguns exemples.

Avui, el Reial Cercle Artístic de Barcelona ha vist passar tres segles i es manté actiu celebrant el seu 132è aniversari. Disposat a seguir treballant per les Belles Arts i la cultura d’aquest país, segueix brillant com mai gràcies a la seva ànima més preuada: els artistes que el composen, els quals molts d’ells han estat vinculats també a la història dels premis de pintura ràpida organitzats a Tossa, com és el cas de Josep Morató Aragonés (guanyador del primer premi), Joan Abelló, Jordi Rollán, Emilia Castañeda, Josep Cruañas, Rafael Griera,  Benet Sarsanedas, entre alguns d’altres.

Ara és el moment en el que es poden valorar els treballs creatius que presentem avui, ja que en certs aspectes inclouen sovint un ingredient força subjectiu. Pluralitat, qualitat, excel·lència i rigor són algunes de les condicions que es requereix per obrir una porta a tot aquell que té inquietuds, que té sensibilitat, que té ganes de fer, i que vol donar-ho a conèixer. Tot això passa -i de quina manera- en aquesta excelsa exposició en un marc incomparable i ple d’història com és el Museu Municipal de Tossa. 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version