Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. S'instal·la un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes elèctriques al parc del Carrilet de Cassà

Cassà disposa, per primera vegada, d'un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes elèctriques, tots dos en funcionament des d'avui. El primer es troba a la rambla Onze de Setembre a l'alçada del parc del Carrilet, davant de l'Ajuntament, i el segon s'ubica també al parc del Carrilet, a l'edifici de l'Estació, per on passen tots els ciclistes de les Vies Verdes.

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, que és gratuït, és del tipus 'semiràpid' i els usuaris ja el poden fer servir a partir d'avui autònomament amb un màxim de 3 hores. L'estació es pot activar a través d'un telèfon mòbil intel·ligent amb una aplicació específica. El punt disposa de comunicació Ethernet i dues tomes de 2 x 22kW en trifàsic. 

La instal·lació d'aquest punt de recàrrega ha costat aproximadament 14.000 euros i el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través del Plan Movalt Infraestructuras, finança un 60 per cent del cost de la instal·lació.

Per altra banda, el punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques l'ha cedit a Cassà de la Selva el Consorci de les Vies Verdes i està ubicat estratègicament per tal d'oferir un servei de valor afegit als ciclistes de les Vies Verdes, molts dels quals utilitzen bicicletes elèctriques.

L'Ajuntament de Cassà ha incorporat en els darrers anys bonificacions fiscals per promoure l'ús de vehicles més sostenibles. En el cas de l'impost de vehicles, els propietaris de vehicles híbrids o amb sistema GLP (autogas) tenen un descompte del 50 per cent i els propietaris de vehicles elèctrics tenen un descompte del 75 per cent.

Aquestes accions estan inspirades amb el Pla Estratègic Cassà 2025 que inclou un eix de treball per potenciar la sostenibilitat ambiental, específicament la mobilitat sostenible. També és una acció inclosa en el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES) que es desenvolupa a partir del compromís de l'Ajuntament de Cassà amb la sostenibilitat, el qual es va formalitzar amb la signatura del Pacte d'Alcaldes per l'Energia.

1533653841El punt de recarrega per a vehicles electrics.jpg
1533653841El punt de recarrega per a bicicletes electriques.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version