Canal Ajuntament

Blanes. Desallotgen set veïns per un incendi a Blanes

En l’extinció del foc han intervingut efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, així com Bombers, Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM.

L’avís de l’incendi s’ha donat quan passaven pocs minuts de les 10 del matí d’avui dijous, 30 d’agost. Una veïna ha alertat que hi havia un intens fum que sortia del 1er 2a del número 8 del carrer Balmes, al barri de Mas Enlaire de Blanes.

En l’extinció del foc han intervingut efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, que han actuat en primera instància, així com 5 dotacions de Bombers de la Generalitat, 2 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i agents dels Mossos d’Esquadra.

La Policia Local s’ha encarregat d’ajudar a desallotjar els inquilins de l’edifici on s’ha declarat l’incendi, en especial d’una dona gran que viu a un dels pisos superiors. També s’ha encarregat de fer el tancament de trànsit a la zona, molt concorreguda a l’hora en què s’ha declarat el foc, ja que hi ha un mercat d’abastaments que funciona els matins.

Donada la intensitat del foc, els bombers han hagut d’anar intervenint en grups de quatre efectius comandats pel seu cap fins que se’ls esgotava l’oxigen i entrava un altre equip.

A quarts d’una del migdia l’incendi s’ha donat per extingit, si bé els efectius dels Bombers han continuat la seva tasca fins a quarts de 3 de la tarda per anar refredant la zona afectada. Per la seva banda, els serveis tècnics del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes han fet una inspecció a l’edifici per comprovar si la seva estructura havia quedat afectada pel foc.

Segons el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, la inspecció ha determinat que calia apuntalar el primer pis com a mesura preventiva, perquè no afecti l’estabilitat de la segona planta. En aquest sentit, serà la companyia asseguradora de la comunitat de propietaris qui s’encarregarà d’aquestes tasques.

Mentrestant, les dues úniques inquilines del pis sinistrat (mare i filla), està previst que s’allotgin a casa d’uns amics. Val a dir que totes dues han hagut de ser evacuades a l’Hospital Comarcal de Blanes per una crisi d’ansietat. Cap d’elles era a casa seva quan s’ha declarat l’incendi.

Els serveis sanitaris també han hagut d’atendre un agent de la policia local que patia símptomes d’intoxicació per efectes del fum, tot i que no ha estat necessària cap altra intervenció. Respecte les possibles causes que han originat l’incendi, que ha deixat totalment destruït el pis on s’ha iniciat, encara estan per determinar i hauran de ser les investigacions posteriors les que ho aclareixin.

Per a més informació : Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106

Adjuntem imatges de les tasques d’extinció de l’incendi i l’estat en què ha quedat el pis afectat.

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version