Canal Ajuntament

Solsona. El govern local de Solsona proposa al Ple l’atorgament d’ajuts a les liquidacions de la plusvàlua del 2012

L’ordre del dia també inclou el projecte de dues noves pistes de pàdel

L’equip de govern municipal proposarà al Ple ordinari de setembre, aquest dijous a les nou del vespre, atorgar ajuts per a les liquidacions de l’impost de plusvàlua de l’exercici 2012 a les quals no s’havia aplicat la reducció del 40 per cent després de finalitzar la bonificació del valor cadastral dels béns immobles, una rebaixa que es va mantenir durant uns anys amb motiu de l’última revisió dels valors, el 2006.

L’executiu considera “de justícia” aquest ajut del 40 per cent “per compensar les liquidacions del 2012”. Per a l’exercici en curs ja no es fa necessari, en tant que es van rebaixar els tipus en un cinquanta per cent. Els contribuents que s’hi puguin acollir hauran de justificar el pagament de la totalitat de la liquidació de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Un altre punt de l’ordre del dia serà l’aprovació inicial del projecte de construcció de dues noves pistes de pàdel a les instal·lacions esportives municipals, redactat pels serveis tècnics. Després d’arribar a un acord amb el Club Tennis Solsona, es construiran dues noves pistes a l’espai que actualment ocupa la pista de tennis de terra batuda, que es troba en estat precari. L’àmbit d’actuació és de 673 metres quadrats de superfície i cada nova pista serà de 200 metres quadrats. 

El pressupost d’aquests treballs, que s’executaran enguany, ascendeix als 59.547 euros, dels quals l’Ajuntament en sufragarà 9.000, mentre que el Club Tennis Solsona n’assumirà tota la resta. Precisament, el plenari també votarà un expedient de modificació de crèdit per incloure aquesta aportació municipal. 

La voluntat del consistori és traslladar 9.000 euros dels fons inicialment assignats a les obres del revolt de Cal Sala al nou projecte, en tant que no es preveu que la Generalitat concedeixi enguany l’ajut del Pla únic d’obres i serveis necessari durant l’anualitat en curs, tal com s’havia programat, per adequar urbanísticament aquest punt de la carretera de Manresa –obra que s’inclourà en el pressupost de l’any que ve.

En la primera sessió plenària del curs després de l’estiu, també es preveu aprovar demà l’inventari de béns de l’Ajuntament; una proposta de marc pressupostari a mitjà termini, de tres exercicis, tal com estableix la Llei orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, i els dies de festa laboral de caràcter local de l’any que ve per comunicar-ho al Departament d’Empresa i Ocupació, que seran el 8 i el 9 de setembre, per Festa Major.   

Ordre del dia Ple 26/09/2013

 

  1. Aprovació de l’acte de la sessió anterior
  2. Aprovació de l’inventari de béns de l’Ajuntament de Solsona a 31 de desembre de 2012
  3. Aprovació del projecte de construcció de dues pistes de pàdel a les instal·lacions esportives municipals
  4. Aprovació de l’expedient de modificació de crèdit
  5. Proposta d’atorgament d’ajuts a les persones que han liquidat l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana corresponent a l’exercici 2012
  6. Proposta en relació al marc pressupostari a mitjà termini
  7. Aprovació dels dies de festes laborals de caràcter local per a l’any 2014
  8. Informes i resolucions
  9. Precs i preguntes

  

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version