Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà revalida el Segell Infoparticipa amb un 100% de transparència per la informació penjada al seu web municipal

És el tercer any consecutiu que l'Ajuntament de Cassà obté aquest reconeixement atorgat per un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. XX municipis catalans han obtingut el reconeixement del 100% de transparència per la informació penjada als seus webs municipals.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per tercer any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del web municipal (www.cassa.cat). A Catalunya han estat XX els municipis que han obtingut la valoració del 100% de transparència feta per l'Informe Infoparticipa que elabora i atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cassà i Llagostera han estat els dos únics municipis de les comarques gironines reconeguts amb el 100% de transparència.

L'alcalde de Cassà, Martí Vallès, ha rebut el guardó aquest vespre a l'acte d'entrega dels Segells Infoparticipa que ha tingut lloc a la sala d'actes del rectorat de la UAB.

L'avaluació del LPCCP d'enguany ha mantingut els mateixos 52 indicadors que l'edició anterior, tots ells basats amb els ítems previstos per la llei de transparència. Enguany s'ha valorat especialment la veracitat, l'objectivitat, l'actualització constant i el fet que la cerca de la informació sigui fàcil, comprensible, àgil i ràpida per a les persones que la vulguin consultar.

Sobre el Segell InfoparticipaEl Segell Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que des de l'any 2012 avalua la informació publicada als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat informativa. La seva principal eina és el Mapa Infoparticipa, un mapa georeferenciat amb les fitxes corresponents de cada entitat en el qual es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació dels webs corporatius. El reconeixement del Segell Infoparticipa defineix uns criteris bàsics sobre la informació que s'ha de publicar i promou l'interès per millorar l'accés a la informació pública i el bon govern. 

1524810684Un moment del Ple Municipal d'aquest vespre.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version