Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Es posa en marxa un centre diürn a Cassà per atendre infants i famílies amb necessitats socioeducatives

Cassà disposa des del mes de febrer d'un centre obert diürn ubicat al primer pis del Casal de Jubilats, on s'han adaptat unes sales per oferir servei a un total de 20 infants de P5 a 6è amb necessitats socioeducatives, així com a les seves famílies.De dilluns a divendres, de 17 a 20 h, es programen diferents activitats per promoure, establir i aplicar mesures d'inserció social, educativa i familiar a aquestes persones. L'objectiu d'aquest centre és proporcionar les eines i les habilitats personals imprescindibles als infants i a les seves famílies per prevenir situacions de risc i abordar de manera contundent les seves necessitats socioeducatives.

Des del centre diürn obert s'orienta el servei amb una triple perspectiva: atenció individualitzada, especialment en els casos amb un factor de risc més agreujat; treball en equip, a través de l'educació en el lleure i l'esport; i treball amb la família per aconseguir la seva implicació en els processos educatius.

La regidora d'Educació i Serveis Socials de Cassà, Eva Sàez, destaca que «tota la feina que es fa des del centre diürn obert troba continuïtat amb la resta de serveis sociolaborals de què disposa el municipi per a persones adolescents, com per exemple el programa 'Reactiva't o 'Porta d'accés'».

Els professionals d'aquest centre treballen de forma coordinada amb els serveis socials bàsics i especialitzats, que són els que deriven els infants al centre diürn obert. El treball personalitzat de cada infant es planteja conjuntament amb els centres escolars i els diversos actors educatius del municipi, com, per exemple, les entitats.

El centre diürn obert és finançat per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Cassà.

Es dupliquen el nombre de places del servei de reforç escolar, el CREC

Amb la línea de seguir impulsant els recursos destinats a la millora de les necessitats socioeducatives dels infants de Cassà, s'han duplicat el nombre de places ofertes al servei de reforç escolar, el CREC, finançat per l'Ajuntament de Cassà. Actualment són 80 els alumnes que reben aquest servei i es treballa en col·laboració amb els centres escolars del municipi.

1522852758El Centre Diurn de Cassa.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version