Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Calella. 33a Fira de Calella i l'Alt Maresme. Terres de l'Ebre

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE
Durant el matí, a les escoles bressol de Calella, taller de jota a càrrec del grup de jotes de Benifallet.
A les 11.00 h, al passeig de Manuel Puigvert, obertura al públic de la 33a Fira de Calella i l’Alt Maresme.
A les 13.00 h, Inauguració de la 33a Fira de Calella i l’Alt Maresme a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Il•lma. Sra. Montserrat Candini i Puig, i el conseller de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Francesc Homs i Molist. Hissada de la senyera i actuació a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.
A les 17.30 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, taller de jocs del món.
A les 18.30 h, a la Plaça de l’Ajuntament, actuació de l’Agrupació Musical Senienca.
A les 20.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de l’Agrupació Musical Senienca.
A les 21.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació conjunta de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb l’Agrupació Musical Senienca.

DISSABTE, 21 DE SETEMBRE
A les 11.00 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, explicació i degustació del Cafè Calella de comerç just, a càrrec de Fundació 3r Món Mataró.
A les 11.30 h, a la zona de la platja, cursa de cavalls (tradició provinent de La Sénia)
A les 13.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la banda musical La Lira Ampostina.
A les 14.00 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial, sorteig de vals de compra per valor de 2.600,00 € de la campanya Arròs a l’engròs.
A les 17.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la banda de música de Ginestar amb el seu grup de recuperació de danses tradicionals.
A les 18.00 h, a l’estand de l’Àrea de Política Social, acte d’homenatge al Sr. Francesc Grau i Viader i celebració dels 10 anys del Centre de Formació Permanent.
A les 20.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, estrena de l’últim espectacle de Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ‘La Jota + bella’. Amb la col•laboració de la cobla Reus Jove i l’esbart Reus Dansa. Direcció musical i instrumentacions: Jesús Ventura. Direcció dansa: Ricard Roig. Estrena absoluta.
Es tracta d’un espectacle d'arrel tradicional a partir de les músiques del grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, fusionat amb el so de la cobla Reus Jove i les coreografies de Joan M. Miquel, Jordi Rubio i Ricard Roig, interpretades per l'esbart Reus Dansa.

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE
A les 12.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta (més coneguda com La Fila d’Amposta).
A les 13.30 h, al voltant del Monument a la Sardana, actuació castellera de Los Xics Caleros, la primera colla castellera de les Terres de l'Ebre.
A les 14.15 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, rondalla a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.
A les 18.00 h, cercavila pels carrers del centre comercial de Calella a càrrec de La Fila d’Amposta.
A les 19.30 h, cercavila pel carrer Església (inici a la Plaça de l’Ajuntament) del grup Lo Guardet, lo cantador i la seua rondalla amb la col•laboració del grup de dansa Paracota.
A les 19.30 h, a l’estand de Foto-Film Calella, lliurament de premis del Trofeu Rafel Carpinell de fotografia.
A les 20.30 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial es realitzarà el joc i lliurament de premis de la campanya Arròs a l’engròs.
A les 20.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació del grup Lo Guardet, lo cantador i la seua rondalla juntament amb el grup de dansa Paracota i la col•laboració de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

DILLUNS, 23 DE SETEMBRE
A les 11.30 h, a l’espai ‘Bestiari’ de la Fira, sortida de la gimcana i actuació Com sonen les Terres de l’Ebre, a càrrec de Xavi Lozano, amb la col•laboració de Factoria Mascaró.
A les 12.45 h, mostra de danses del renaixement davant el Campament de Quincalles (provinent de la Fira del Renaixement de Tortosa que se celebra des de 1996 i està declarada Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya)
A les 14.15 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, ballada de jotes a càrrec de Factoria Mascaró amb la col•laboració de Ferran Martínez.
A les 17.30 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, taller de jocs del món.
A les 19.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, espectacle La Via Crucis, a càrrec de Factoria Mascaró: presentat al festival Strenes de Girona l’abril de 2013.
A les 20.00 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, sorteig i lliurament d’una cistella amb productes de comerç just.

Durant tots els dies a la Fira
A les 13.00 h (13.30 h dilluns) i a les 19.30 h, a l’Espai Cuina de l’espai central de la fira, demostració culinària i degustació posterior de receptes tradicionals, en col•laboració amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre i el Consell Regulador DO Terra Alta. Conegueu la qualitat dels productes d’aquest territori així com les receptes més emblemàtiques elaborades pels cuiners més prestigiosos de les Terres de l’Ebre :
- Divendres al migdia, La tonyina en estat pur a càrrec del xef Josep Margalef, president del Club de la Gastronomia de L’Ametlla de Mar
- Divendres al vespre, Arròs amb ànec a càrrec de Lluís de l’Encanyissada, de la Cuina del Montsià
- Dissabte al migdia, Aprèn a cuinar la clotxa a càrrec del col•lectiu de cuina de la Ribera d’Ebre
- Dissabte al vespre, nova demostració amb la tonyina com a base a càrrec del Club Gastronomia de L’Ametlla de Mar
- Diumenge al migdia, Caldereta de corder a càrrec del col•lectiu de cuina de la Terra Alta
- Diumenge al vespre, Baldana i pastisset a càrrec de l’Associació Plat i Got de Tortosa (Cuina del Baix Ebre)
- Dilluns al migdia, Peix, marisc i arrossos a càrrec del col•lectiu de cuina de Sant Carles de la Ràpita
- Dilluns al vespre, El peix de llotja de L’Ametlla’ a càrrec del Club Gastronomia de L’Ametlla de Mar
Espai Bestiari per conèixer les races autòctones de les Terres de l’Ebre, com la cabra blanca de Rasquera o els ànecs del Delta de l’Ebre.
Campament de Quincalles de la Fira del Renaixement de Tortosa – declarada Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Local d’Interès Turístic de Catalunya – coneix com es vivia al segle XVI.
Lo Mercat a la Plaça d’Amposta a partir d’elements històrico-culturals de començament del segle XIX.
Tast i venda de productes agroalimentaris elaborats a les Terres de l’Ebre (arròs, vi, mel, oli, melmelades, ostres, etc.), a les carpes i estands del monogràfic.
A l’espai del monogràfic:
- Tallers infantils de jotes de Benifallet (divendres a les 11.30 h)
- Tallers infantils de jotes de Benifallet (divendres a les 17.30 h)
- Taller d’elaboració d’espelmes a càrrec de Mel Muria d’El Perelló (dissabte, diumenge i dilluns, a les 12.00 h i a les 18.00 h)
- Activitat Posa’t l’escafandre a càrrec de Mel Muria d’El Perelló (cada dia, a les 13.00 h, 14.00 h, 19.00 h i 20.00 h)
- Taller de destil•lació d’aiguardent (dissabte, diumenge i dilluns a les 13.45 h)
- Taller d’elaboració de vestits de paper per a la mainada (dissabte i diumenge, a les 18.30 h, i dilluns, a les 12.30 h)
- Taller Joc de la Cigonya (tots els dies, a les 13.00 h)
- Activitat vinculada a la pesca i navegació del Delta de l’Ebre Tira la xarxa (tots els dies, a les 12.45 h i a les 19.45 h)
- Taller de sega i recol•lecció de l’arròs (tots els dies, a les 12.30 h, a les 17.30 h i a les 20.00 h)
- Taller artesanal de pauma (tots els dies, a les 19.30 h)
- Taller d’elaboració del càntir a càrrec de l’artesà cantirer de Miravet, Sr. Josep Papaseït (divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 19.00 h)
- Taller d’elaboració de confitures a càrrec d’Hort Arsís de Gandesa (divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 13.00 h)
Altres espais:
- Tallers de jotes i rondalles amb Artur Gaya (dissabte i diumenge a les 12.30 h, als estands de la Casa de la Jota)
- Tallers de manualitats i retallables (tots els dies, a l’estand de la Reserva Natural de Sebes, consulteu horaris)
- Activitat vinculada als Parcs Naturals del Delta de l’Ebre (tots els dies, als estands dels Parcs Naturals del Delta de l’Ebre, consulteu horaris)
A la carpa del Cafè de la Fira, degustació de cafès i demostració de baristes a càrrec del calellenc Xavier Boschmonart, campió de Catalunya de Baristes. La recaptació es destinarà a Creu Roja de l’Alt Maresme.

A la carpa de l’Associació de voluntaris i amics de l’Hospital de Calella, vermut solidari. 
A la zona Lleurespai, dedicada a l’oci dels més petits, hi haurà activitats de jocs i tallers a càrrec de les següents entitats: Club Tennis Calella, Ludoteca, robòtica educativa, Club d’Atletisme Calella i Escola d’Handbol de la Unió Esportiva Handbol Calella.
A l’estand del Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué, i durant tots els dies de la Fira, XIVè Concurs ‘Endevina on era…’. El concursant ha d’endevinar el lloc de les fotografies que s’hi exposen.

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409