Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Acompliment del 85% de les accions previstes al Pla d'actuació municipal de la legislatura

El Pla d'actuació municipal preveu 150 accions que el govern municipal es compromet a dur a terme al municipi al llarg de la legislatura 2015-2019. El 2017 es va tancar amb un 85% d'acompliment de les accions previstes al Pla d'actuació municipal (PAM) per a la legislatura 2015-2019, 12 punts més que l'any passat. En total, hi ha 150 accions previstes durant la legislatura, 127 de les quals ja s'havien completat a finals de l'any passat.

De les 129 accions previstes per al 2017, se'n van assolir 121, a banda d'haver realitzat 5 accions programades per a més endavant. Aquest any se seguirà treballant per completar les 8 actuacions que no es van poder acabar l'any passat. L'alcalde, Martí Vallès, explica que «un dels objectius que ens vàrem proposar des del primer dia va ser la transparència i per això rendim comptes anualment i actualitzem la feina feta i la que queda per fer».

Sobre el PAM

El PAM és el document que planifica l'activitat del govern de Cassà del 2015 al 2019 i en el qual es defineixen els objectius i les polítiques d'actuació municipals. Es va presentar el gener del 2016 i des de llavors s'hi han incorporat propostes de la ciutadania, entitats, grups polítics i altres agents. Es tracta d'un document viu i que continua obert durant el mandat. Es pot consultar a www.cassa.cat/pam.

Accions de cultura

De les diverses accions realitzades al llarg del 2017, l'equip de govern destaca el manteniment i l'ampliació de la programació cultural estable, la posada en marxa de diverses iniciatives de recuperació de la memòria històrica, com la ruta de «Cassà sota les bombes» que recorda el bombardeig franquista que va patir Cassà durant la Guerra Civil o l'exhumació de la tomba del soldat desconegut també d'aquest mateix període.

Accions de promoció econòmica

A l'apartat de promoció econòmica destaca la posada en marxa de la Fira del Tap l'any 2017 com a element distintiu del municipi, la qual promociona elements característics del nostre poble com el suro, les Gavarres, la gastronomia i la música, juntament amb altres iniciatives per atreure visitants com la zona d'autocaravanes ubicada al costat de la piscina i davant de les Vies Verdes. També és rellevant la posada en marxa de l'oferta formativa gratuïta consultable a www.cassa.cat/cursos.

Accions de via pública

Destaca la implementació, gràcies a la obtenció de diverses subvencions, del servei d'agents cívics que realitzen tasques de suport al manteniment de la via pública, amb l'atenció al ciutadà i la realització de diverses campanyes de sensibilització sobre temes de mobilitat i reciclatge. A l'àmbit de la via pública, també són rellevants totes les accions de millora de l'asfaltatge, així com la primera fase de rehabilitació del nucli històric.

Accions de participació ciutadana

Referent a la participació, destaca la finalització del procés participatiu del pla estratègic (www.cassa.cat/plaestrategic) que defineix com volem que sigui el nostre municipi a llarg termini, combinat amb els pressupostos participatius i l'inici d'un pla de dinamització comercial per definir, conjuntament amb el comerç local, iniciatives per potenciar-lo.

Accions d'hisenda

Referent a la situació econòmica de l'Ajuntament, el govern de la corporació ha seguit amb la reducció de l'endeutament que actualment és inferior al 30%. La liquidació de l'exercici econòmic del 2017 ha permès cancel·lar definitivament el préstec del pla de proveïdors contret l'any 2012, cosa que certifica el sanejament econòmic de la corporació. 

1521233268image005.jpg
1521233268image006.jpg
1521233268image007.jpg
1521233268(imatge recurs) - el ple municipal del mes de gener.jpg
Fitxer adjunt: 1521233268NDP Acompliment del 85% de les accions previstes al Pla d'Actuacio Municipal de la legislatura.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version