Canal Ajuntament

Blanes. Quico Pi de la Serra presenta a Blanes Quicolabora, dins del Festival de Guitarra 2013

El festival arriba ja a la seva recta final. El dia 15 s’ofereix el “Concierto de Aranjuez” al Jardí Botànic Marimurtra, i el dia 20 “Nit de Boleros II” a l’auditori del Centre Catòlic 

Quico Pi de la Serra, el més veterà dels cantautors catalans després de Raimon, va ser ahir a la nit a l’auditori del Centre Catòlic per presentar el seu treball Quicolabora en el marc del Blanes Guitar Festival 2013. 

El cantautor va venir a Blanes acompanyat de la guitarra d’Amadeu Casas, amb qui ha gravat el seu darrer treball discogràfic. L’actuació dels dos guitarristes formava part d’un dels dos cicles que inclou enguany el Blanes Guitar Festival: Guitarra i Cançó a l’Auditori. 

Al llarg del seu concert, Quico Pi de la Serra va mostrar la seva faceta de cantautor de blues, tot i que tampoc se’n va oblidar de les peces més emblemàtiques del seu repertori que retraten diferents moments històrics, com quan les lletres de les seves cançons havien de ser jocs de paraules per poder passar la censura franquista. Tal i com va explicar al públic de Blanes, d ’altres temes els ha inclòs senzillament perquè tenia ganes de tornar-los a tocar, sobretot enllaçant amb el seu esperit de bluesman. 

Recta final del festival amb Nit de Boleros  i el Concierto de Aranjuez 

El cicle de Guitarra i Cançó a l’Auditori es tancarà dimarts de la setmana vinent, el 20 d’agost, amb la Nit de Boleros II. Després de l’èxit de la passada edició, el duet format per Clara Wasserman i Quim Ramos tornaran a Blanes per fer una segona nit de boleros amanida amb el millor jazz llatí i acompanyats del seu quartet habitual. 

Pel que fa a l’altra cicle del Blanes Guitar Festival d’enguany -que ha estat la principal novetat de l’edició d’aquest 2013-, es tancarà més aviat, aquest dijous 15 d’agost. Es tracta del cicle Música Espanyola al Jardí Botànic , que s’emmarca en aquest entorn màgic en què es transforma el jardí Marimurtra durant les nits d’estiu. 

Dijous el cicle es tancarà amb un dels màxims exponents de les peces clàssiques de guitarra espanyola: el Concierto de Aranjuez, amb Bernat Padrosa –l’ànima mater del festival- a la guitarra i Olga Karitonina al clave i al piano. A banda d’aquesta obra que tancarà el concert, la vetllada també n’inclourà d’Antonio Vivaldi, Francisco Tàrrega i Joaquin Rodrigo, entre d’altres. 

L’edició d’aquest 2013 del Blanes Guitar Festival haurà presentat en total set propostes musicals a l’entorn d’aquest instrument: quatre s’hauran acollit a l’Auditori del Centre Catòlic i les tres restants al Jardí Botànic Marimurtra. Val a dir que els concerts en aquest segon escenari es complementen amb una oferta gastronòmica a base de tapes, pernil ibèric, montaditos, postre, vi i cava de Blanes. 

Els concerts a l’auditori del Centre Catòlic es fan a les 10 de la nit, mentre que al Jardí Botànic Marimurtra comencen a les 9. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version