Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà redueix l'endeutament municipal al 29,57% i cancel·larà definitivament el préstec del pla de proveïdors

Amb la liquidació del pressupost del 2017, l'Ajuntament cancel·larà definitivament el préstec del pla de proveïdors que es va contraure al maig del 2012. Destaca el sanejament de la situació econòmica del consistori i que tots els proveïdors cobren les factures en menys de 30 dies.

El consistori tanca el 2017 amb un nivell d'endeutament del 29,57%, cosa que suposa una reducció de més de la meitat del nivell d'endeutament del consistori des de l'inici de l'any 2015. Aquestes dades es desprenen de la liquidació del pressupost de l'any 2017, el qual es tanca amb un romanent de tresoreria per a despeses generals d'1.966.360,16 euros.

El regidor d'Hisenda i primer tinent alcalde, Pau Presas, ha destacat al ple municipal d'aquest vespre que «amb l'aplicació del romanent de l'any 2017 cancel·larem definitivament el préstec del pla de proveïdors que l'anterior equip de govern va concertar la legislatura anterior, el maig de l'any 2012, i passem pàgina definitivament d'aquest capítol del nostre Ajuntament».

Disminució d'impagaments

De la liquidació de l'any 2017 també destaca la disminució, respecte de l'any 2016, d'un 19,5% dels ingressos pendents de cobrament dels exercicis anteriors, gràcies a la tasca realitzada conjuntament amb XALOC i el seguiment del cobrament de subvencions i ingressos provinents d'altres administracions fet des de l'equip de govern.

 

Presas també ha donat compte a aquest ple de l'informe sobre el període mitjà de pagament a proveïdors del quart trimestre del 2017 i ha destacat que «tots els proveïdors de l'Ajuntament cobren les factures en menys de 30 dies i, de fet, el quart trimestre de l'any 2017 les van cobrar de mitjana en un termini inferior als 21 dies.

El romanent de la liquidació del pressupost del 2017 s'aplicarà inicialment a reduir l'endeutament municipal i permetrà al llarg de l'exercici del 2018 finançar diverses inversions, al mateix temps, que seguir reduint l'endeutament municipal.

Aprovació d'una nova fase d'obres de remodelació del nucli històric

El ple municipal també ha aprovat inicialment el projecte d'obra local ordinària d'una nova fase de remodelació del nucli històric de Cassà. En aquesta ocasió s'actuarà als carrers d'Avall, a la plaça Sant Pere i al carrer del Reverend Joaquim Bosch. 

1519340299Un moment del ple municipal d'aquest vespre.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version