Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà redueix a més de la meitat l'endeutament que tenia el 2015

L'Ajuntament de Cassà ha aprovat aquest vespre, amb 7 vots a favor d'ERC i 6 abstencions del PDeCAT, el pressupost de la corporació per a l'any 2018, que serà de 10.256.510 €. El nivell d'endeutament passa del 61.7% al 30.64%

El consistori tanca el 2017 amb un nivell d'endeutament del 30.6%, cosa que significa una reducció de més de la meitat des de l'inici de l'any 2015, quan se situava al 61.7%. El nivell final d'endeutament ha millorat les previsions presentades a principis d'any, que apuntaven que es finalitzaria l'exercici econòmic del 2017 amb un 34.7% d'endeutament. En aquesta línia, el pagament d'interessos del 2017 ha disminuït més d'un 18% respecte de l'any anterior gràcies al refinançament dels préstecs aprovat l'any 2016 i l'amortització anticipada de préstecs d'enguany, i això implica una reducció de més de 10.000 € anuals.

El regidor d'Hisenda, Pau Presas, ha atribuït la «salut econòmica del consistori» al «gran esforç per controlar fins a l'últim cèntim de les finances municipals, acompanyat de rigor i decisions valentes, que han permès sanejar econòmicament l'Ajuntament i abordar projectes d'importància a Cassà».

Augment de les inversions reals

Les inversions reals creixeran un 4.78% respecte de l'any passat. Després de repassar les principals actuacions realitzades aquests últims anys, Presas ha destacat els objectius del pressupost del 2018: rigor i control de la despesa, millora contínua dels serveis als ciutadans, consolidació dels projectes iniciats en diversos àmbits i consolidació de la despesa i la inversió en via pública.
Aquestes directrius, ha dit, són les que guiaran «l'execució d'una bona quantitat d'actuacions i obres importants que es duran a terme el 2018».

Els projectes destacats del 2018

Entre els projectes destacats per a l'any 2018 hi ha la finalització de la primera fase de rehabilitació del nucli històric; la realització de noves obres d'asfaltatge que milloraran un gran nombre de carrers de Cassà com el del Remei, Molí, Sud, Rossinyol, Balmes, Doctor Trueta, Progrés, Conca, Castellflorit, la Bisbal, Firal, o el carrer dels Horts, entre d'altres, juntament amb els que ja es van fer l'any passat; la urbanització definitiva de l'aparcament del PAV3 i el segon aparcament al costat de l'àrea d'autocaravanes; el canvi de clavegueram del carrer d'Avall fins a la carretera Provincial; l'ampliació de l'aparcament públic del carrer Marina, on també es crearà un nou espai per a gossos; la instal·lació de la caldera de biomassa a la zona esportiva; el canvi dels filtres i l'ampliació de la zona de gespa de la piscina descoberta; la posada en marxa del centre diürn per atendre els infants i famílies amb més necessitat; la modernització de l'Espai Jove L'Escorxador i la seva posada en marxa amb un dinamitzador juvenil; l'ampliació del servei de reforç escolar del CREC per atendre el doble d'usuaris, o la consolidació de la programació cultural estable i els nous esdeveniments com la Fira del Tap, el festival Càntut o la Fira de Santa Tecla.

Important tasca per aconseguir subvencions

Després de repassar la majoria d'actuacions que s'han fet al poble des del 2015, Presas ha destacat el conjunt de subvencions aconseguides per l'Ajuntament que financen inversions importants com per exemple, la rehabilitació del nucli històric, la instal·lació d'un semàfor a la cruïlla entre el carrer Castellflorit i el Provincial, la reparació de la coberta de l'escola Puig d'Arques, la renovació de la gespa del camp de futbol, la caldera de biomassa de la zona esportiva o la pavimentació del Passeig Vilaret. El regidor també ha recordat els patrocinis externs que han servit per finançar part dels esdeveniments de promoció econòmica o cultura.
El pressupost complet per al 2018 es pot consultar al web de l'Ajuntament a l'apartat www.cassa.cat/pressupost. De la mateixa manera, també es pot consultar el Pla d'actuació municipal, que conté totes les accions a què es va comprometre el govern quan va iniciar el seu mandat.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version