Canal Ajuntament

Figueres. L’Ajuntament de Figueres s’adhereix al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

L'Alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, han formalitzat avui un acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament del SIAVT, un servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que l’SCT va posar en marxa el març de l’any passat.

L'alcaldessa ha explicat durant la signatura del conveni que "es tracta d'un nou servei que l'Ajuntament, en el marc de la col·laboració entre administracions, posa en funcionament per estar al costat de les persones, al costat dels figuerencs i figuerenques i donar-los suport en moments complicats". Per la seva part, Isern ha destacat que "el servei assessora aquelles persones q han patit un accident de trànsit perquè tinguin una amplia cobertura i suport en tot allò q necessitin”. 

L’Ajuntament de Figueres i l’SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit. 

En aquesta línia, amb l’adhesió de l’Ajuntament de Figueres al projecte del SIAVT, es pretén estendre el ressò de l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT. A més, en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents de la capital de l’Alt Empordà facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat). 

L’SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l’objectiu d’oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit. Durant el primer any d’existència del SIAVT un total de 522 persones es van posar en contacte amb el servei i es van atendre 560 consultes, les més freqüents de caràcter legal i psicològic.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version