Canal Ajuntament

Platja d'Aro. 16a edició del festival “Nits de jazz a Platja d’Aro” amb una proposta de vuit concerts gratuïts cada divendres del 12 de juliol al 30 d’agost

El cicle renova enguany la seva imatge i estrena web informativa amb quatre idiomes

16a Edició dels Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro amb un programa configurat per vuit concerts gratuïts cada divendres del 12 de juliol al 30 d’agost a la Platja Gran (Cavall Bernat · 23 h). Organitzat per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però que alhora també s’obre a artistes internacionals; i també als estils musicals que fan frontera amb el jazz i el complementen –gospel, swing, musicals, Broadway, New Orleans-.

Enguany estrena imatge gràfica i web pròpia (www.nitsdejazz.com) amb tota la informació detallada en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès- d’un cartell format per Antonio Amenduni & Dick Them Trio (12 de juliol),Sant Andreu Jazz Band (19 de juliol); Jamboree Big Latin Band (26 de juliol), Big Mama & Taller de Músics All Stars (2 d’agost); Barcelona Jazz Orquestra & BCN Lindyhopers (9 d’agost); The American Spiritual Ensemble (16 d’agost); Orrin Evans Trio (23 d’agost); i Shakin’All (30 d’agost). S’hi esperen els 20.000 espectadors d’edicions anteriors, xifra que consolida el festival com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l’estiu de la Costa Brava. De bell nou, la gratuïtat de la proposta inclou també el servei de 1.000 cadires per al públic assistent.

Després d’una dècada i mitja ininterrompuda de programació -es va iniciar modestament amb dues actuacions l’estiu de 1998-, acredita avui més de 100 concerts. Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d’identitat, ans al contrari, els ha consolidat i potenciat. És una proposta gratuïta (obert a tots els públics), en un espai molt concret (a la fresca de la Platja Gran, arran de mar), que aposta per artistes i formacions del jazz català (La Vella Dixieland, Llibert Fortuny, Ignasi Terraza, Laura Simó, Raynold Colom, Andrea Motis, etc), obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz (gospel, swing, ragtime, New Orleans...), i que genera un públic heterogeni, agraït i fidel.

El Festival Nits de Jazz té avui la grandesa de qualsevol altre esdeveniment similar (qualitat musical, organització, difusió...), però amb unes dimensions, un format, i un espai que el fan proper a tots els públics. Alhora conviu amb naturalitat enmig d’altres grans festivals de  renom de la Costa Brava, sense voler-hi competir, però esdevenint, una opció diferent – que no alternativa – de gaudir de les nits musical d’estiu. El concert inaugural el divendres 12 de juliol (23 h) té com a protagonistes  a Antonio Amenduni, un dels flautistes amb una de les trajectòries més reconegudes internacionalment, que interpretarà la famosa Jazz Suite de Claude Bolling, acompanyat pel Dick Them Trio -Francesc Capella, piano; Dick Them, contrabaix; Lluís Ribalta, bateria-, una formació que destaca per un virtuosisme que fa de cada concert un recital d’amplíssim repertori, des dels estàndards fins a les creacions pròpies.

Nits de Jazz · Platja d’Aro 2013

Divendres 23 h · Del 12 de juliol al 28 d’agost

Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït

Jazz sota les estrelles d’una nit d’estiu!

www.nitsdejazz.com

Divendres 12 de juliol

Antonio Amenduni & Dick Them Trio · La Jazz Suite de Claude Bolling en concert

El flautista Antonio Amenduni, amb una de les trajectòries més reconegudes internacionalment, interpreta la famosa Jazz Suite de Claude Bolling, acompanyat pel Dick Them Trio -Francesc Capella, piano; Dick Them, contrabaix; i Lluís Ribalta, bateria-, una formació que destaca per un virtuosisme que fa de cada concert un recital d’amplíssim repertori, des dels estàndards fins a les creacions pròpies.

Divendres 19 de juliol

Sant Andreu Jazz Band (Joan Chamorro, direcció) · La Big Band més jove d’Europa a l’escenari

Nascuda l’any 2006, i formada per noies i nois de 7 a 18 anys, és la Big Band més jove d’Europa, i ha assolit un altíssim nivell pedagògic forjat, també, a les Nits de Jazz de Platja d’Aro. Els millors artistes nacionals i internacionals hi col·laboren sovint en una experiència musical intergeneracional. Recentment, el documental Kids and Music ha recorregut tot el país posant en valor el seu projecte.

Divendres 26 de juliol

Jamborre Big Latin Band · Ramón Escalé, direcció· Jazz d’arrel afrocubana

La llegendària figura del músic català Xavier Cugat i les seves orquestres, dominada pel glamour i les excentricitats del Hollywood més exuberant, han inspirat el repertori d’arrel afrocubana de la formació. La seva residència mensual a la prestigiosa sala Jamboree de Barcelona els ha impulsat fins als escenaris dels principals festivals d’arreu d’Europa.

Divendres 2 d’agost

Big Mama & Taller de Músics All Stars· El blues més intents i brillant de tots els temps

La gran dama del blues català celebra 25 anys als escenaris, acompanyada per un quintet estel·lar amb els millors professionals del Taller de Músics amb qui ha treballat: Riqui Sabatés, guitarra; Alejandro di Costanzo, piano; David Pastor, trompeta; Isaac Coll, baix; i Xavier Maureta, bateria. Un espectacle que transita  pel repertori més intens i brillant del blues de tots els temps.

Divendres 9 d’agost

The American Spiritual Ensemble (Everett McCorvey, direcció) · Òpera, musicals, espirituals i jazz

El conjunt està format per reconeguts solistes d’òpera que han cantat en els auditoris i òperes més prestigiosos d’arreu del món. Acompanyats per Tedrin Blair Lindsay –piano- i Joan Brannon -tambors djembé- a The Black Experience, ofereixen repertori que abasta òpera, espirituals, jazz i musicals, amb una posada en escena que ens transporta a l’experiència històrica dels negres americans.

Divendres 16 d’agost

Barcelona Jazz Orquestra & BCN Lindyhopers · Un viatge a l’època daurada del swing

Un espectacle de gran format per reviure les nits màgiques del Harlem dels anys 30 i 40, l'època daurada del swing. Harlem Swing proposa, sota la direcció de Dani Alonso i Josep Maria Sauret, i la veu solista de Susana Sheiman, un viatge als clubs més famosos de New York –Apollo, Savoy, Cotton Club-. Un show d’homenatge a Josephine Baker, la primera estrella negra de Hollywood.

Divendres 23 d’agost

Orrin Evans Trio · “Sabor autèntic” d’origen afroamericà per al jazz d’avui

El seu darrer disc -Flip The Script- ha estat elogiat i situat en el top ten de l’any 2012 per capçaleres de primer nivell d’àmbit general –The New York Times- i musical –Jazztimes, Downbeat-. El trio, encapçalat pel pianista Orrin Evans, es completa amb el contrabaixista Ben Wolfe, i el bateria Donald Edwards. Músics afroamericans que aporten “sabor autèntic” al jazz.

Divendres 30 d’agost

Shakin’All

Preparats per ballar sense descans? A punt per gaudir amb el swing més apassionants? Shakin’All, un dels grups de swing de més èxit proposa un viatge a l'univers de la música vintage, un territori a la frontera del jazz, el blues, el rock and roll i el gospel. Un concert divertit, amb els temes més explosius de Louis Jordan, Ray Charles o Fats Domino. Un ambient de festa... De festa musical!

 

Imatge: Antonio Amenduni & Dick Them Trio · La Jazz Suite de Claude Bolling seran els encarregats d'obrir les Nits de Jazz a Platja d'Aro (Ajuntament de Castell - Platja d'Aro)Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version