Canal Ajuntament

Blanes. Alumnes de les escoles Joaquim Ruyra i Cor de Maria guanyen el Ral·li Fotogràfic Infantil Bolaño a Blanes

El Casal Cívic de Can Borell de Blanes va acollir divendres passat l’acte de lliurament de premis del III Ral·li Fotogràfic Infantil que es va fer a finals de maig, organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC) amb el suport de l’Ajuntament. El Ral·li està inclòs dins el programa que, sota el títol Bolaño a Blanes, s’està desenvolupant al llarg d’aquest 2013 en homenatge a l’escriptor Roberto Bolaño, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. 

L’acte de lliurament de premis el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la presidenta de l’AFIC, Glòria Sánchez, el regidor de Joventut, Xavier Marcos, la vídua de Roberto Bolaño, Carolina López,  i membres de la Comissió Bolaño a Blanes: Lourdes Domènech i Antoni Reyes. 
Al ral·li fotogràfic van concórrer un total de 224 treballs, presentats per 14 grups formats per nens i nenes de 4rt, 5è i 6è de primària, representant a les escoles de Quatre Vents, Joaquim Ruyra, Sa Forcanera, Cor de Maria, Carles Faust i Pinya de Rosa. Els 8 temes que havien de fotografiar van ser triats entre els 17 indrets que formen part de la Ruta Literària Bolaño , que serà presentada a Blanes aquest juliol. 

1.- Biblioteca Comarcal 
2.- Passeig de la Marina 
3.- Passeig Cortils i Vieta 
4.- Llibreria Sant Jordi
5.- Carrer del Lloro 
6.- Joker Jocs 
7.- Carrer Nou 
8.- Carrer Ample

Cadascun dels 14 equips que va participar va presentar 16 fotografies d’aquests 8 indrets, de manera que la feina del jurat ha estat guardonar amb sengles premis els equips que han presentat la millor instantània de cada tema. D’aquesta manera, s’ha donat la circumstància que dos mateixos grups han estat guardonats amb dos premis pels treballs de sengles temes fotografiats. 

El jurat, format per membres de l’AFIC Blanes, ha quedat gratament sorprès de la gran qualitat dels treballs presentats pels joves fotògrafs, decidint finalment que els grups guanyadors hagin estat els següents : 

Grup 2 – Escola Cor de Maria – Premis als Temes 1 i 8: José Rodríguez, Aida Rodríguez, Ana López, Andrea Serra i Alexandra Bolaño 

Grup 3 – Escola Joaquim Ruyra – Premis als Temes 3 i 7: Miquel Àngel Pons, Gerard Grau, Eudald Pons, Ivan González i Guillem Robert 

Grup 4 – Escola Joaquim Ruyra – Premi al Tema 4: Toni Reyes, Violetta Mariani, Alba Acevedo, Hayat Arabi i Roser Reyes. 

Grup 6 – Escola Joaquim Ruyra – Premi al Tema 2: Àngel López, Jamel Luque, Joel Gutiérrez, Useni Jawo i Gerard Stutje. 

Grup 9 – Escola Joaquim Ruyra – Premi al Tema 5: Joan Martín, Emma Martín i Núria Asensio. 

Grup 13 – Escola Joaquim Ruyra – Premi al Tema 6: Lorena Lucero, Munia Ramzi, Aida Abellàn, Marta Obiols i Lucía Lucero. 

Els premis han consistit en una partida a Bowling Center Blanes per a cada component dels equips guanyadors, així com un val per a cada grup perquè puguin fer una sessió guiada de fotografia d’estudi a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. 

Coincidint amb l’acte de lliurament de premis, també s’ha inaugurat l’exposició que s’allotja al mateix Casal Cívic de Can Borell amb les fotografies guanyadores i un recull significatiu de la resta de treballs presentats. L’exposició es podrà visitar en aquest indret fins el proper 15 de juliol.

El cicle d’homenatge a Roberto Bolaño continuarà el proper diumenge 14 de juliol amb el Nocturn de Bolaño, que consistirà en una lectura de textos de l’escriptor i la projecció del documental Roberto Belano: Patinant per la pista de gel, del cineasta blanenc Jaume Pujadas. L’acte, que s’allotjarà davant del Banc dels Músics del passeig de Mar, està previst que comenci a les 20’30 h. 

Imatge: Acte del lliurament de premis (Ajuntament de Blanes)


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version