Canal Ajuntament

Blanes. Blanes enceta els actes culturals d’estiu amb un concert de jazz a Caves Mont-Ferrant

La cantant Susana Sheiman acompanyada de la rítmica de tres músics va captivar als espectadors del concert, un dels esdeveniments estiuencs més apreciats pel públic blanenc 

Des de fa 18 anys Caves Mont-Ferrant s’engalana especialment per a la ocasió, il·lumina i guarneix els racons del seu jardí i obre les portes de les seves instal·lacions durant una nit d’estiu que ja ha esdevingut un acte ineludible a l’agenda cultural de Blanes. Es tracta d’oferir el tradicional concert que durant els primers anys es va allotjar a l’interior de les caves dedicat a la música clàssica i que darrerament s’ha obert al seu exterior i ha derivat a ritmes de swing i jazz. 

Amb el pas dels anys, aquest esdeveniment que va tenir lloc la nit d’ahir divendres, organitzat per Caves Mont-Ferrant i l’Ajuntament de Blanes, ha passat a ser una de les activitats més apreciades i esperades que, a més, serveix per donar el tret de sortida a la temporada cultural estival de Blanes. Així ho explicava ahir al vespre la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres: “Doncs si, quan arribem a Caves Mont-Ferrant vol dir que ja comença l’estiu culturalment parlant. És l’inici de totes les activitats culturals que es fan al llarg de tot l’estiu a Blanes i, com no, és un acte excepcional que tots els blanencs i blanenques esperen any rere any” 

En la mateixa línia es va pronunciar el director de Caves Mont-Ferrant, Antoni Membrives, durant la benvinguda que va donar a tots els assistents com a preàmbul del concert : “Si, la veritat és que nosaltres estem molt contents per la resposta de la gent de Blanes, perquè cada any quan fem el concert el recinte s’omple de gom a gom. Això realment ens fa molta il·lusió i ens dóna forces per continuar treballant any rere any per preparar aquesta jornada del concert” 

Per encetar el cicle estiuenc d’enguany, l’artista convidada per actuar al concert de Caves Mont-Ferrant va ser la cantant Susana Sheiman, que des del primer instant fins al darrer va captivar un públic disposat a passar una entretinguda vetllada de jazz i swing. Abans que comencés la vetllada musical, Susana Sheiman explicava així l’essència del seu espectacle : “A mi m’agradaria que us en anéssiu del concert amb la sensació que alguna cosa us hagi tocat el vostre interior i que us ha fet trencar-vos en alguna direcció: en la feliç, en la trista....: que hi hagi un feedback de sentiments que es puguin comunicar. Aquesta és una cosa importantíssima per a mi, que la gent se’n vagi feliç i que digui: doncs mira, he plorat en aquesta cançó i amb aquesta altra he rigut. Que s’ho passi bé, que es diverteixi” 

Al llarg del concert, Susana Sheiman va demostrar amb la seva veu plena de registres perquè està considerada una de les millors vocalistes de l’actual panorama jazzístic. La seva tasca com a cantant de la prestigiosa Barcelona Jazz Orquestra i el seu últim treball editat per Swit Records, que ha significat també una estrena de la mà de l’Ignasi Terraza Trio, són una mostra de la capacitat que té Susana Sheiman per oferir un jazz de repertori variat on hi trobem diversos estils. 

Sheiman va actuar acompanyada per una rítmica de tres músics de llarga trajectòria; el conegut saxofonista Toni Solà, el pianista Xavier Algans i el contrabaixista Thomas K. Warburton Jr. Pel que fa al repertori de la vetllada, va fer un recorregut per diferents estils musicals; des de la popular peça de jazz estàndard All of Me, fins als clàssics Ipanema, A Train i Bésame Mucho, passant per diverses peces prou conegudes, com ara  I’ve got you under my skin, amb la que precisament es va encetar el concert. 

Imatges: Concert de Susana Sheiman a Caves Mont-Ferrant  (Ajuntament de Blanes)


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version