Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera celebra la quinzena edició de la Fira del Bolet

Tot i que el gruix de les activitats de la Fira del Bolet es desenvoluparan durant el dia 12, la programació s'iniciarà dimecres 11, a les 8 del matí, amb el Concurs de Caçar de Bolets, la presentació' del llibre 'La cuina dels bolets de Llagostera' de l'autora Laura Jaime (19h), el Showcooking de Girona Excelent a càrrec dels cuiners Marti' Rosa's i Pep Nogue' (20:30h), el Tastet Gastronòmic del Bolet (21h), el lliurament de premis Bolet 2017 i l'espectacle musical de làser inaugural de la Fira a la Plaça Catalunya (22:30h) 

Dijous, 12 d'octubre, durant tot el dia, el nucli antic de Llagostera es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. 

La Fira del Bolet està organitzada per l'Àrea de Promoció Local de l'Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l'Associació de Restaurants de Llagostera que, del 12 d'octubre al 12 de novembre, oferiran menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual  per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Aquest objectiu s'ha assolit amb els més de 10.000 visitants que cada any visiten la fira.

Per a promocionar la fira s'han editat 25.000 tríptics amb l'àmplia programació i els menús de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on hi participen un total de 8 restaurants amb menús per a totes les butxaques que oscil·len entre els 23 i els 70 euros, on el bolet és el principal ingredient protagonista.

Espectacle inaugural i Showcooking amb Girona Excelent

Després de l'èxit de l'any passat, la programació de la la Fira del Bolet inclou un Showcooking a càrrec de Girona Excelent que tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc, dimecres 11 a les 20:30. Enguay la demostració de cuina anirà a càrrec dels cuiners Martí Rosàs, del restaurant Ca la Maria i Pep Nogué. Seguidament, a partir de les 21 h hi ha previst un tastet gastronòmic, on es serviran diversos plats al preu de 8 €. L'aforament és limitat a 300 persones i els tiquets poden comprar-se de forma anticipada a la Llibreria Sureda, fins esgotar-los.   

La programació de dimecres finalitzarà amb el lliurament de premis bolet 2017 i l'espectacle musical de làsers que servirà per inaugurà la fira prevista per l'endemà dijous 12 d'octubre.

Podeu consultar la programació des de www.firabolet.com


1507622712bolet_llagostera_1.jpg
1507622712bolet_llagostera_2.jpg
1507622712bolet_llagostera.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version