Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La màquina i els vagons del tren petit més oberts als cassanencs i visitants del municipi

La màquina i els vagons del tren petit es podran visitar cada primer diumenge de mes de 10 a 13 h, així com un dia de la Festa Major, la Fira del Tap i la Fira de Santa Tecla.

Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva: 'Hem de ser conscients que a Cassà tenim un element històric molt preuat que hem de valorar i que gràcies a un acord amb el seu propietari hem aconseguit fer-lo més visible i accessible a tothom.'

Aquest matí s'ha inaugurat la nova ubicació de la màquina de tren i els vagons del tren petit conservats per un particular de Cassà de la Selva. La màquina i els dos vagons han estat restaurats i s'han ubicat darrere d'un aparador de vidre al carrer Marçal de Trinxeria. Gràcies a un conveni de col·laboració establert amb el propietari del tren i l'Ajuntament de Cassà, la màquina de tren i els vagons es poden veure en tot moment des de l'exterior del carrer Marçal de Trinxeria i es poden visitar cada primer diumenge de mes de 10 a 13 h, a banda d'ocasions especials com la Festa Major, la Fira del Tap i la Fira de Santa Tecla. També hi ha la possibilitat que grups grans puguin visitar-lo amb una cita prèviament concertada amb l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cassà.

A l'acte d'inauguració l'alcalde Martí Vallès ha destacat que 'hem de ser conscients que a Cassà tenim un element històric molt preuat que hem de valorar i que gràcies a un acord amb el seu propietari hem aconseguit fer-lo més visible i accessible a tothom'. La màquina de tren i els vagons és un punt d'interès de la ruta del suro a la vila de Cassà degut a la vinculació de la línia de ferrocarril de via estreta que enllaçava del 1892 al 1969 la ciutat de Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols i unia poblacions sureres importants. Per la seva banda, el seu propietari, Josep Maria Bregante, s'ha mostrat satisfet de poder apropar aquest element d'alt valor històric als cassanencs i visitants del municipi.

Sobre la màquina de tren i vagons conservats a Cassà

Del 1892 al 1969 una línia de ferrocarril de via estreta enllaçava Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols i unia poblacions sureres importants. A banda de l'impuls que va donar a la indústria surera, la línia també va ser important per a la pagesia, ja que va comptar amb un nou mitjà de transport per portar els productes als mercats, i també per al sector més lúdic, atès que s'organitzaven serveis especials per assistir a les festes dels pobles del voltant. El cassanenc Josep Maria Bregante, poc després de la clausura de la línia, va adquirir una locomotora, un cotxe i un furgó que havien estat construïts a Alemanya. La locomotora, que s'havia comprat l'any 1905, la número 6, és una de les que va tancar la línia i comptava amb una caldera que solia gastar entre 8 i 10 kg de carbó per quilòmetre. El cotxe i el furgó són del 1891. El cotxe era de viatgers i és del model A3; era un cotxe de primera classe que posteriorment es va reconvertir en segona, amb la qual cosa va passar de tenir dotze places entapissades de pell a tenir-ne setze en dos bancs de fusta. El furgó tenia la funció de transport d'equipatges.


1506320745La inauguracio de la ubicacio de la nova maquina de tren 3.jpg
1506320746La inauguracio de la ubicacio de la nova maquina de tren 2.jpg
1506320746La inauguracio de la ubicacio de la nova maquina de tren..jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version