Canal Ajuntament

Banyoles. L’actualitat arqueològica gironina s’ha difós d’abril a juny als museus de Banyoles

Aquest 14 de juny del 2013 es va acabar el primer cicle de conferències sobre l’actualitat de l’arqueologia a les comarques gironines. El cicle va ser organitzat pels arqueòlegs Albert Aulines i Alfons Díaz, i cooordinat pels museus de Banyoles. Les xerrades s’impartien a la sala de conferències del Museu Darder i van comptar amb una assistència mitjana de 30 persones.

Els temes exposats pels 15 arqueòlegs que hi varen participar foren molt diversos, des de l’aprenentatge social dels ximpanzés (projecte Mona a Riudellots de la Selva) fins als cementiris medievals de Banyoles (Sant Esteve i Santa Maria dels Turers). En total 11 xerrades que abraçaren totes les èpoques i que tant tractaren temes del Pla de l’Estany (Roca Foradada, l’Arbreda, la Draga, Vilauba) com de les darreres intervencions en altres comarques  (Camp dels Ninots de Caldes de Malavella, Domeny a Girona, Camí de Sant Feliu de la Garriga a Viladamat, muralla de Sant Feliu de Guíxols, vaixell enfonsat de la Santíssima Trinitat a Blanes). Un total de 299 persones van participar al primer cicle de conferències d’actualitat arqueològica de les comarques gironines. 

Totes varen ser presentades de forma amena amb imatges i textos, algunes per persones ja força acostumades a presentar els resultats de la seva recerca i altres que ho feien per primera vegada.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version