Canal Ajuntament

Blanes. Blanes organitza una visita a l’exposició de Bolaño al CCCB i un acte que fusiona música flamenca amb poesia de l’escriptor

La visita a l’exposició “Arxiu Bolaño 1977-2003” es farà el dissabte 22 de juny, mentre que l’espectacle poètico-musical es farà el dissabte 15 de juny al Teatre del municipi 

Blanes continua aquests dies el programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament amb el suport de diverses entitats i organismes coincidint amb el 10è aniversari de la mort de Roberto Bolaño, el cicle Bolaño a Blanes. Aquesta setmana s’ha obert el termini per inscriure’s a la visita que es farà el proper 22 de juny al CCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), on s’allotja l’exposició Arxiu Bolaño 1977-2003. 

L’activitat està oberta a tothom i hi ha temps per apuntar-s’hi fins al 18 de juny o fins omplir les places previstes. El preu és de 10 €/persona (que inclou el viatge en autocar i la visita a l’exposició) i les inscripcions s’han de fer a l’Àrea de Cultura i Festes (a Casa Saladrigas, carrer Roig i Raventós, 2) de 9 a 14 h, pagant mitjançant ingrés bancari. El programa preveu que la sortida sigui a les 10 del matí des de la plaça Catalunya, a les 11’30 es farà la visita al CCCB i a les 13 es tornarà de nou a Blanes. 

Espectacle de Flamenc i Poesia 

D’altra banda, l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales també ha volgut contribuir al cicle Bolaño a Blanes organitzant un acte que tindrà lloc el dissabte 15 de juny. Es tracta d’un espectacle que fusiona dues cultures tenint com a nexe comú la vila de Blanes: per un costat la poesia del xilè Roberto Bolaño i per l’altre la música flamenca. 

La poesia la recitarà el rapsoda blanenc Salvador Roca que, després d’haver descobert pràcticament per primer cop la producció poètica de Bolaño, confessa que s’ha sentit seduït per la seva insospitada atracció. A banda de ser membre del jurat dels Premis Recvll, Salvador Roca també forma part del grup Paraula de Poeta i els seus recitals de poesia són especialment apreciats pels amants d’aquest art. 

La música anirà a càrrec del cantant Ríos Cabrillana acompanyat a la guitarra flamenca per Alberto Torres. Ríos Cabanilla és natural del poble d’El Burgo, molt a prop d’Ardales, ha participat en nombrosos festivals flamencs de la geografia andalusa i ha compartit escenari amb artistes com ara Miguel Poveda, Capullo de Jerez o Rocío Bazán, entre d’altres. 

Per la seva banda, Alberto Torres és nascut a Ardales i compta amb un llarg currículum de destacades actuacions. També és l’autor de la música per a l’obra La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca per a la companyia de teatre cordobesa Chalana Cor i ha gravat un disc acompanyant a Rosi Navarro i a Cristian de Moret. 

L’espectacle d’aquest dissabte dia 15 s’oferirà al Teatre de Blanes a 2/4 de 10 de la nit i el preu de l’entrada és de 10 € per a les 10 primeres files, i de 8 € des de la fila 19 a la 25. La venda d’entrades s’ha estat fent durant tota aquesta setmana, i es continuarà fent el mateix dia de l’espectacle durant les dues hores abans: a partir de 2/4 de 8 del vespre. 

Tot el què recapti a taquilla es destinarà a Càritas Blanes. L’espectacle de flamenc i poesia compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Blanes i Ardales –les dues ciutats agermanades-, les diputacions de Girona i Màlaga, així com diverses empreses i establiments de Blanes. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version