Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La 51ena Festa Literària de Cassà se celebra amb diverses novetats i relleu en l'organització

L'Ajuntament de Cassà ha agafat el relleu de l'organització dels Premis Literaris fins ara organitzats per la Colla Excursionista Cassanenca.

La primera edició del Correlletres, el concurs literari virtual, ha estat un èxit amb 50 participants.

Aquesta tarda ha tingut lloc la 51ena Festa Literària a la Sala Centre Recreatiu, una celebració organitzada per primera vegada per l'Ajuntament de Cassà de la Selva després que la Colla Excursionista Cassanenca li passés el relleu de l'organització dels Premis Literaris.

El canvi d'organitzadors ha servit per replantejar els Premis Literaris convocats 51 anys de forma ininterrompuda, un procés que s'ha fet juntament amb els centres escolars i amb el grup de persones que han fet possible els Premis Literaris els darrers anys.
Premis Manuel Tolosà

Una de les novetats d'aquest any ha estat reduir el nombre de categories i potenciar les existents. En el cas de primària, s'ha suprimit el guardó dirigit a cicle mitjà, i s'ha optat per potenciar els Premis Manuel Tolosà de cicle superior amb activitats de motivació de l'escriptura a cada aula a càrrec de l'escriptora Olga Cercós. A més, els participants d'enguany han hagut d'incloure als seus relats la paraula «xiprer», cosa que els ha condicionat la història. Els guanyadors del Premi Manuel Tolosà han estat l'Anna Puigmolé Jiménez de 5è de primària amb el relat La patufa és bruixota! i en Roger Vallès Gispert de 6è de primària amb el relat En blanc i negre.

De Premi Ocell de Foc a Premi Joan Codolà Surís

Una altra de les novetats ha estat canviar el nom del guardó Ocell de Foc per Joan Codolà Surís amb l'objectiu d'homenatjar a una persona que va ser molt activa al municipi i que va impulsar la revista local Llumiguia que encara es publica mensualment en format paper i digital. Aquest Premi compta amb la categoria de 3r i 4t d'ESO i per primera vegada la participació no ha estat obligatòria sinó que s'ha seleccionat els alumnes més interessats en participar-hi. La guanyadora de la categoria de 3r d'ESO ha estat la Mireia Raurich Moreno amb el relat Artificial i la categoria de 4t d'ESO l'ha guanyat la Laura Bosacoma Xifra amb el text Alba.

La primera edició del Correlletres, un concurs literari virtual

Una de les principals novetats dels Premis Literaris d'enguany ha estat la convocatòria de la primera edició del Correlletres, un concurs literari virtual en el que els participants havien d'enviar un relat de com a màxim 5.000 caràcters en 48 hores i que havia d'incloure a la història un senyal de trànsit de prohibit anar a més de 40. L'èxit de la convocatòria ha estat alt ja que s'han rebut 50 relats i el jurat ha guardonat L'error de Raskòlnikov de David Jou. També ha fet una menció a Gàbies de Jordi Font i Lladó i a 40 sobres de Xavier Sureda.
A l'acte també s'ha fet entrega dels guardons del 14è Concurs de Punts de Llibre de Cassà organitzat per la Biblioteca de Cassà de la Selva, que enguany tractava sobre el vintè aniversari de la Jove Orquestra de Cassà que també ha actuat a la Festa Literària.

Sobre els Premis Literaris de Cassà

La iniciativa es remunta a la primera Setmana Cultural de 1967 quan la Colla Excursionista organitzava conferències, xerrades, fòrums, presentació de llibres, sardanes, discs, entre d'altres, tal i com recull la primera circular que l'entitat va enviar convocant als seus socis a participar-hi.

En aquest moment van presentar-se les bases del primer concurs literari i d'assaig de Cassà de la Selva, una iniciativa que va créixer en un ambient de cerca de llibertat política i amb la voluntat de potenciar la cultura popular catalana. Des de llavors, any rere any, els Premis Literaris de Cassà s'han consolidat com un referent a les comarques gironines donada la seva llarga trajectòria ininterrompuda.
Imatges adjuntes: Els guardonats presents avui a la 51ena Festa Literària de Cassà

1493502819Els guardonats presents avui a la 51ena Festa Literaria de Cassa  i el jurat.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version