Canal Ajuntament

Girona. Les noves propostes musicals confirmen Girona com a capital cultural

La incorporació dels festivals Milestone Project, Nits de Clàssica i A Cappella Festival, així com la creació de la JOAG, s’afegeixen a la proposta cultural consolidada de la ciutat

L’alcalde Carles Puigdemont destaca l’augment de l’oferta cultural de Girona i de l’exercici de transparència de l’equip de govern

“No és un balanç de manteniment, sinó de progrés”. D’aquesta manera ha definit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, les activitats que s’han portat a terme durant el 2012 des de l’Àrea d’Alcaldia i que s’han donat a conèixer aquest matí durant la presentació de la memòria. L’alcalde ha subratllat que aquest “progrés” s’ha plasmat sobretot tant en l’oferta cultural de la ciutat com en l’exercici de transparència que s’ha fet des de l’equip de govern.  

Pel que fa a les polítiques culturals, cal destacar la posada en marxa de tres nous festivals a la ciutat durant el 2012: el Milestone Project, el Nits de Clàssica i l’A Cappella Festival, que s’han incorporat amb l’objectiu d’aconseguir una continuïtat en l’oferta cultural a Girona. Aquest 2012 també s’ha fet especial èmfasi en el foment de la formació cultural, tal com ho demostren la creació de la Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG), l’inici del curs de l’Escola de Música Avançada i So de Girona o la posada en marxa dels bucs d’assaig de l’Espai Marfà, fet que significa el ple llançament d’aquest espai. Altres esdeveniments destacats que van tenir lloc el 2012 van ser la inauguració de la Casa Masó, la commemoració del centenari del naixement del compositor gironí Xavier Montsalvatge, l’oferta diferenciada en els itineraris formatius de l’Escola Municipal d’Art o una nova convocatòria dels ajuts KREAS.

El nombre de participants en les diferents activitats de l’oferta cultural de la ciutat ha augmentat aquest darrer any i s’ha passat dels 846.243 del 2011 als 849.727 del 2012. El nombre d’activitats també ha crescut de forma important aquest últim any i s’ha arribat a les 560 activitats programades, mentre que el 2011 se’n van programar 389. També ha incrementat la satisfacció dels usuaris i usuàries (un 8’78 de valoració mitjana el 2012 davant d’un 8’525 de valoració mitjana el 2011) i l’import dels convenis destinats a activitats de tercers (424.150 euros el 2012 i 385.712 el 2011). El nombre d’exposicions pràcticament s’ha mantingut d’un any a l’altre: 40 exposicions el 2012 i 42 el 2011.

En relació amb l’exercici de transparència que s’ha fet des de l’equip de govern, l’alcalde de Girona ha destacat la retransmissió en directe dels plens municipals, que és “rellevant des del punt de vista de qualitat democràtica”, i les dades que es donen a conèixer a la ciutadania a través de diferents canals, com per exemple a través del web municipal. Durant el 2012, www.girona.cat va rebre 1.415.671 visitants, 2.493.649 visites i 18.766.017 pàgines consultades. Aquestes dades suposen un increment respecte l’any anterior (2011) del 34,15% d’usuaris únics, del 37’65% del nombre de visites i del 11,49% de pàgines consultades. Les xarxes socials municipals també han gaudit de protagonisme aquest 2012. En aquest sentit cal ressaltar que l’Ajuntament de Girona és el tercer consistori català amb més seguidors a Twitter (4.296) just darrere de Terrassa (4.642) i Barcelona (49.404). A més, s’ha posat en marxa el butlletí informatiu municipal, que s’envia cada setmana a unes 2.350 persones; l’aplicació per a mòbils i tauletes Girona In, que va ser guardonada amb un premi Carles Rahola; i la Càtedra Girona Smart City, en col·laboració amb la Universitat de Girona.

A banda de les noves tecnologies, la memòria recull també, per exemple, el nombre de visites ateses, reunions i actes als quals ha assistit l’alcalde durant el 2012 o el nombre de rodes de premsa i notes de premsa que s’han fet el mateix any.

L’Àrea d’Alcaldia comprèn també el Gabinet d’Estudis Socials i Europeus, del qual cal ressaltar la celebració durant el 2012 de la primera edició del Dia d’Europa, i el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions, que al llarg del 2012 va donar a conèixer que acolliria la trobada del Consell Internacional d’Arxius el 2014, va portar a terme una tasca important d’adquisició i digitalització de diferents fons, va publicar diversos volums de les col·leccions “Història de Girona” i “Girona Fotògrafs” i va celebrar les 12es Jornades d’Imatge i Recerca.

 Memòria

Imatge: Moment de la presentació (Ajuntament de Girona)


 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version