Publicat el Dimarts, 21 Maig 2013 13:22 Escrit per Ajuntament de Castell Platja d'Aro
S’hi espera la participació d’un centenar de submarinistes voluntaris d’arreu del país
La regidoria de serveis i sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha programat per al proper diumenge 26 de maig la 13a edició de la Neteja del Fons Marí de Platja d’Aro, recuperada fa tres anys després que s’hagués programat de manera ininterrompuda de l’any 1999 al 2007. S’hi espera de nou la participació d’un centenar de submarinistes voluntaris d’arreu de país. L’endemà, dilluns 27 de maig, també se celebrà la 4a edició de la Descoberta del Fons Marí, una activitat de formació mediambiental, iniciada el 2010 adreçada als alumnes de 6è de Primària de les escoles Els Estanys de Platja d’Aro i Vall d’Aro de Castell d’Aro.
La Neteja del Fons Marí tindrà com a punt de trobada i d’arribada dels submarinistes voluntaris la zona de Riuet de la Platja Gran, a tocar del Club Nàutic Port d’Aro, on de 8 a 9 h s’hi faran les inscripcions. Des d’allà les barques traslladaran a partir de les 9 h als participants a la zona designada del litoral del municipi, on durant una hora i mitja, de 9.30 a 11 h, hi faran les immersions. Com a cloenda de la jornada hi haurà un esmorzar popular per als participants. En relació a la Descoberta del Fons Marí de l’endemà, els escolars participaran en una jornada d’educació ambiental que s’iniciarà amb un passeig en barca perquè coneguin el litoral i les cales del municipi. Tot seguit, faran una descoberta del fons marí a Cala Pedrosa de S’Agaró per conèixer la fauna i flora marina. Darrerament podran contrastar aquesta riquesa amb els elements de brutícia extrets el dia abans.
En les dotze edicions anteriors de la Neteja del Fons Marí de Platja d’Aro hi van participar entre 100 i 250 submarinistes d’arreu del país, que de mitjana van extreure de 350 a 500 quilos de brossa. Ambdues activitats, la neteja i la descoberta del fons marí, pretenen sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir i preservar el medi ambient, tot insistint que el fons marí també en forma part. La gran quantitat d’objectes que s’han extret durant aquests anys (taules, mobiliari públic, elements d’embarcacions, ferralla...), confirmen que encara hi ha molt de treball per fer en aquesta línia. Els submarinistes participants han d’estar en possessió del corresponent carnet o llicència federativa.