Canal Ajuntament

Platja d'Aro. 6a edició dels Jocs Catalans Adaptats a Platja d'Aro el cap de setmana 25 i 26 de maig amb la celebració de nou modalitats esportives

Platja d’Aro esdevé per primer cop la seu dels Jocs Catalans Adaptats, amb la celebració el proper cap de setmana 25 al 26 de maig de proves de nou disciplines a diverses instal•lacions del municipi, amb la presència dels millors atletes del país de cada modalitat. Els jocs són una iniciativa de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), que en aquesta sisena edició compten amb el suport de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

El Palau d’Esports i Congressos serà la seu de les especialitats Halterofília-Powerlifting i Hoquei en Cre, i de les exhibicions de rugbi i de balls esportius. Les pistes exteriors del Centre Cívic Vicenç Bou acolliran el torneig de petanca, i el Tennis Centre Platja el campionat de promeses de la modalitat. Els principals carrers de Platja d’Aro seran escenari de les proves de ciclisme, modalitat Handbike en contrarellotge i en ruta, i les instal•lacions del CN Riembau de les proves de natació. En el seu darrer dia els jocs acolliran els últims partits de la temporada de la Lliga Catalana de Bàsquet al Palau d’Esports i Congressos.

Prèviament a la celebració dels jocs, i com a activitat complementària, se celebren diades d’esport paralímpic per als alumnes dels centres educatius del municipi amb sessions teòriques i pràctiques. La setmana passada hi van participar 515 alumnes de l’Escola Vall d’Aro de Platja d’Aro i de l’Institut Ridaura de Castell d’Aro, i aquesta setmana 200 més de les escoles Els Estanys i Fanals d’Aro de Platja d’Aro. Aquesta activitat de caire educatiu està dissenyada per la FCEDF amb la voluntat promoure consciència i comprensió envers les persones amb discapacitat amb la pràctica directe de diversos esports durant 20 minuts cadascun (eslàloms, boccia, bàsquet en cadira de rodes, atletisme adaptat, handbikes, etc).

La presentació dels 6ns Jocs Catalans Adaptats als mitjans de comunicació serà el divendres 24 de maig a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (12.30 h). Paral•lelament, el mateix dia a l’Auditori Mas Falet de Sant Antoni de Calonge s’hi farà la presentació de l’Associació Jordi Comas (19 h), entitat batejada amb el nom del que fou president de la FOEG i empresari amb diversos establiment d’hoteleria i restauració a Platja d’Aro, i que neix amb la voluntat de promoure la possibilitat que les persones discapacitats en l’àmbit físic, psíquic o orgànic puguin practicar esport adaptat, en família, i per tant afavorint destins esportius i turístics adaptats. En l’acte que inclou la xerrada-col•loqui L’esport adaptat i juvenil i hi assistiran, entre d’altres, l’exjugador de waterpolo i participant a sis Jocs Olímpics, Manel Estiarte; el tennista professional gironí, Tommy Robredo; i el metge especialista en esport d’alta competició, Albert Estiarte. També s’hi farà un homenatge a l’expresident de la FCEDF, Josep Lluís Amador; i al president de la UFEC, David Moner.

Calendari de competició
Dissabte 25 de maig
10 h Ciclisme – Campionat de Catalunya Open Handbike (contrarellotge) • Circuit urbà
10 h Petanca – Campionat de Catalunya Open • Centre Cívic Vicenç Bou
10 i 11.45 h Hoquei en CRE – Campionat de Catalunya (eliminatòries) • Palau d’Esports i Congressos


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version