Canal Ajuntament

Blanes.Blanes enllesteix un curs de pintura teòrico-pràctic per facilitar la inserció laboral a joves de 16 anys que no tenen titulació d’ESO

Enguany han participat un total de 15 joves, i el seu objectiu és facilitar l’inici d’un itinerari professional per promoure la seva transició al món laboral, així com donar continuïtat formativa als seus estudis 

L’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha signat aquest curs 2012-2013 un conveni de col·laboració amb l’Institut Serrallarga del municipi amb l’objectiu de donar suport a una experiència que, des del consistori blanenc, es considera molt positiva per incentivar l’aprenentatge i la inserció laboral entre els joves. Es tracta dels PQPI, és a dir: Programes de Qualificació Professional Inicial. 

Els PQPI s’adrecen a joves que, tot i haver acabat l’ESO, no han obtingut titulació, i tenen 16 anys com a mínim l’any que s’inicia el programa. Aquests programes tenen la mateixa durada d’un curs acadèmic i els alumnes que els superen obtenen una certificació acadèmica i professional que acredita les competències adquirides. 

La titulació atorgada els dona la possibilitat de poder apuntar-se al Centre de Formació d’Adults, i la nota del curs és vàlida en cas que vulguin fer algun mòdul de cicle mig i reprendre els estudis reglats. L’objectiu dels PQPI és facilitar l’inici d’un itinerari professional i formatiu, tant de transició al món laboral per facilitar la inserció al treball, com de continuïtat formativa. 

A l’Institut Serrallarga de Blanes s’ha impartit enguany un PQPI d’auxiliar de pintura que ha comptat amb la participació d’un total de 15 alumnes. Durant els dos primers trimestres els alumnes han rebut aprenentatges teòrico-pràctics sobre diversos temes relacionats amb el curs: pintura plàstica, imprimacions, esmalt a l’aigua, esmalt amb dissolvent i sanejament de parets i superfícies. 

Després d’aquest primer punt de partida, els alumnes han pogut experimentar a la realitat aquest aprenentatge posant en pràctica els coneixements teòrics. Aquesta part del curs, durant la qual també es continua aportant una part de teòrica, s’allarga fins al juny, quan finalitza el curs acadèmic. 

Les pràctiques es fan tant a empreses privades com a dependències públiques. En aquest sentit, del total de 15 alumnes que han participat al curs, 5 d’ells han fet les pràctiques en instal·lacions educatives i esportives de Blanes. 

Aquest curs 2012-2013 les pràctiques del PQPI de pintura s’han fet a les següents instal·lacions: façana de l’Escola Bressol de Ca la Guidó, l’interior dels mòduls de l’Escola Pinya de Rosa (a Mas Borell), les estructures de fusta dels jocs infantils del pati de l’Escola Joaquim Ruyra (al centre del municipi) i les pistes esportives i el material esportiu de l’Escola Quatre Vents. 

L’Institut Serrallarga de Blanes també ha impartit aquest curs una altra modalitat de PQPI: auxiliar de manteniment i muntatges d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version