Canal Ajuntament

Banyoles. El Festival de la Veu de Banyoles, que presentarà tota la programació a finals de maig, posa a la venda les entrades i els abonaments per als espectacles de pagament

Puntí, Anni B Sweet, Núria Graham, Juan Perro, Esther Condal, Delikatessen i Dei Furbi, noves incorporacions al cartell de l'(A)phònica
Per primera vegada el festival ofereix un concert a la barca Tirona, al mig de l’estany, a càrrec d’alguns components de La Troba Kung-Fú

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que presentarà tota la programació a finals de maig, anuncia nous artistes que formaran part del cartell i posa a la venda les entrades i els abonaments per als espectacles de pagament, que el festival ofereix per primera vegada. A més dels ja anunciats Manel, Maïa Vidal i Joan Colomo, enguany hi participaran el cantant Juan Perro, el músic inclassificable Puntí, la cantautora malaguenya Anni B Sweet, la jove Núria Graham, la cantant Esther Condal, s’hi podrà veure l’adaptació a cappella de La flauta màgica de Mozart a càrrec de Dei Furbi, i s’estrenarà el nou espectacle de Delikatessen Belle Rêve. Una de les novetats d’enguany serà un concert a la barca Tirona, a l’estany, a càrrec del cantant Joan Garriga i altres membres de La Troba Kung-Fú.
La desena edició de l’(a)phònica, que tindrà lloc del 20 al 24 de juny ha programat per al divendres 21 de juny la Companyia Dei Furbi, que presentarà per primer cop a les comarques gironines el seu últim repte: una adaptació lliure de l’òpera La flauta màgica de Mozart, interpretada únicament amb la veu. Un muntatge de teatre i música a cappella amb grans dosis d’humor, altament recomanable per a tots els públics que es representarà al Teatre Municipal de Banyoles (21 h / 12,50 €). També el divendres, el festival comptarà amb l’actuació de Puntí, que presentarà l’espectacle Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc. El que va ser l’ànima d’UmPah-Pah agafarà la guitarra i el piano per tornar a visitar les cançons més emblemàtiques que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera i també incorporarà noves cançons. Actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (22:30 h / 10 €).
El dissabte 22 de juny, entre les actuacions programades, destaca la cantautora malaguenya Anni B Sweet, una de les artistes més destacades de l’escena indie de l’Estat espanyol i una de les que compta amb més projecció internacional. El Claustre del Monestir de Sant Esteve serà un espai idoni per deixar-se endur pel seu irresistible encant melòdic, ric en detalls i atmosferes (18:30 h / 4 €). Després, el quartet vocal femení Delikatessen estrenarà Belle Rêve, una comèdia musical a cappella sobre les petites coses de la vida, al Teatre Municipal de Banyoles (22:30 h / 8 €).
La darrera jornada de festival, comptarà entre d’altres amb l’actuació de la cantant i compositora Esther Condal, que presentarà a les comarques gironines les cançons del seu disc de debut, Home (Petit Indie, 2012), al Teatre Municipal, rodejada d’alguns dels millors músics de l’avantguarda del jazz català (17 h, 8 €). A continuació, la jove vigatana Núria Graham, que ha sorprès tothom amb el seu talent, realitzarà la seva primera actuació a la província de Girona. Serà al Claustre del Monestir de Sant Esteve (18:30 h, 4 €).I finalment, el que va ser la veu de Radio Futura, Juan Perro (Santiago Auserón), presentarà en acústic Casa en el aire a les comarques gironines, un repertori entre la música d’arrel nord-americana i els ritmes cubans, que parteix del seu darrer disc, Río negro (La huella sonora, 2011). Actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (20 h, 10 €).

Concert a la barca Tirona
Aquest any, per primera vegada, el festival proposa un concert a la barca Tirona, al mig de l’estany. Anirà a càrrec de Joan Garriga i alguns altres membres de La Troba Kung-Fú (20:45 h, 6 €). Aquest paratge natural al capvespre serà un marc incomparable per al concert acústic La Troba Kung-Fú canta al Drac de Banyoles a bord d’aquest catamarà, en què interpretaran un repertori de cançons populars i també alguns temes del nou disc.
En la línia de la voluntat del festival (a)phònica de dur a terme un esdeveniment participatiu i obert a tota la ciutadania, per primera vegada el festival posa a la disposició del públic uns abonaments per als concerts de pagament. Tot i que gran part de les actuacions programades són gratuïtes i els preus de la resta van dels 4 als 25,50 euros, s'ha buscat una nova manera per fer-les més assequibles per a tothom. Així, es podran adquirir abonaments per a 3, 5 i 7 espectacles, aconseguint un 15, un 20 i un 25% de descompte respectivament. Tant les entrades per al ja anunciat concert de Manel –que no entra en aquests descomptes– com els abonaments, estan a la venda a www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h).
El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana, i s’ha consolidat com un festival de renom i popular. Per l’(a)phònica hi han passat formacions i músics de reconeguda trajectòria i merescut prestigi com Mishima, Martirio, Quimi Portet, Sly Johnson, Retaule d’avars, Anna Roig i L’ombre de ton chien, Christina Rosenvinge, Najwa, El Petit de Cal Eril, Maria Coma, Love of Lesbian, At Versaris i Asstrio, La iaia, Raimon, Pedro Guerra, Nouvelle Vague, Eduard Canimas, Ensemble l’Albera, MarkoOz, Claudio G. Sanna, Pep Gimeno Botifarra, Maria del Mar Bonet, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Roger Mas, Cor de Cambra de Lleida, Jorge Drexler, Ariel Rot, Jaume Sisa, Miquel Gil, Paco Ibáñez, The Pepper Pots, Albert Pla, Mayte Martín, Hanne Hukkelberg, Facto Delafé y las Flores Azules, Miguel Poveda, Joan Isaac, Feliu Ventura, Cor de Teatre, Spontaneous Combustion, Refree, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Pascal Comelade amb Enric Casasses i Jordi Dauder, entre molts d’altres.

La participació del públic, la qualitat dels artistes convidats i una producció acurada, juntament amb la implicació de gran part de les entitats banyolines, avalen un festival de renom i popular que en les últimes edicions ha aplegat més de 18.000 persones. Un festival petit i artesà, que del dijous 20 al dilluns 24 de juny omplirà la capital del Pla de l’Estany de bona música, d’una manera intensa i assequible, i que es va consolidant, edició rere edició, sense perdre la seva identitat. El festival (a)phònica és membre de la xarxa de festivals A-Petit, www.a-petit.cat.

Imatge: Juan Perro


Imatge: Núria Graham


Imatge: Dei i Furbi


Imatge: Anni B Sweet


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version